Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πίτσα cupcake και πίτσα muffin - Ευκαιρία για πάρτυ, δεν θα μείνει ψίχουλο

Φτιάξε pizza muffins για σνακ, για το σχολείο ή για την δουλειά. Με τα ίδια υλικά φτιάχνεις και Pizza cupcakes.

Υλικά Συνταγής

  • Για τα pizza cupcakes

  • 1 μεγάλο φύλλο ζύμης για πίτσα

  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
  • 200 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα μπαστούνι
  • 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα στραγγισμένη
  • λίγο ζαμπόν ή σαλάμι
  • χαρτάκια για cup cake
  • λίγο φρέσκο τυρί κρέμα για την επιφάνεια
  • Για τα pizza muffins

  • 1 μεγάλο φύλλο ζύμης για πίτσα
  • 200 γραμ. σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
  • 150 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 6 φέτες ζαμπόν
  •  

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

Εκτέλεση

Για τα πιτσάκια cupcake

Αν θέλουμε ζύμη αφράτη, θα χρησιμοποιήσω την έτοιμη ζύμη, παγωμένη. Αν θέλω πιο λεπτή ζύμη, ξεπαγώνω τη συσκευασία ώστε να μπορώ να την δουλέψω και σε αλευρωμένο πάγκο με χοντρό πλάστη την ανοίγω σε πιο λεπτό φύλλο.

Με κούπ πατ κόβω δίσκους μικρούς η τετράγωνα κομμάτια. Ανάλογα ποσό μεγάλα τα θέλω συνήθως 6 ή 8 εκ. είναι καλό μέγεθος.

Τοποθετώ την ζύμη σε θήκη για cupcake, βάζω λίγη σάλτσα ή κέτσαπ τριμμένη μοτσαρέλα, ζαμπόν ή σαλάμι και 1 κομματάκι φρέσκια μοτσαρέλα.

Τα ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ºC για περίπου 15′-20′.

Για τα pizza muffins

Για τα  pizza muffins, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη εμπορίου για πίτσα ή να φτιάξουμε σπιτική ζύμη για πίτσα.  Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη εμπορίου, χρειαζόμαστε  ένα μεγάλο φύλλο ζύμης για πίτσα.

Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας, τη σάλτσα ντομάτας ή την κέτσαπ.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτσας με το μισό τριμμένο τυρί.

Στρώνουμε φέτες ζαμπόν ή  φέτες σαλάμι στην επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα.

Στρίβουμε σε σφιχτό ρολό την πίτσα, ξεκινώντας από την μακριά πλευρά.

Κόβουμε σε φέτες πάχους 1-1/2 εκ.

Τοποθετούμε κάθε κομμάτι σε λαδωμένη θήκη για μάφιν.

Αφήνουμε για λίγο, περίπου  15′  μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 15′.

Ξεφορμάρουμε τα pizza muffins και τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ