Story of the Day: Δίχασε τις ΗΠΑ η νύφη που δεν κάλεσε την αυτιστική αδερφή της στο γάμο για να μην ενοχλεί τον γαμπρό - Οι γονείς της τη λένε εγωίστρια & δηλώνουν ότι ούτε εκείνοι θα πάνε

Η νύφη φοβάται ότι η αδερφή της που συμπαθεί τον γαμπρό θα προσπαθήσει να τον φιλήσει και θα θέλει να είναι συνέχεια δίπλα του

Ενώ οι λίστες των προσκεκλημένων στους γάμους, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σοβαρά τις οικογένειες, η λίστα με τους προσκεκλημένους μιας γυναίκας, στο γάμο της, δίχασε την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, καθώς αποφάσισε να εξαιρέσει από αυτή την ίδια της την αδερφή.

Μια μέλλουσα νύφη από τις ΗΠΑ, που έχει αυτιστική αδερφή, χρησιμοποίησε την εφαρμογή Reddit, για να ανακοινώσει την απόφαση της να μην καλέσει την αδερφή της στο γάμο της.

Όπως εξηγεί η αδερφή της Άννα "δεν είναι ικανή να καταλάβει τα όρια" και συμπαθεί πάρα πολύ το γαμπρό Mάικλ και θα προσπαθήσει να τον φιλήσει.

Επίσης θα αντιδράσει άσχημα αν δεν της επιτραπεί να είναι συνεχώς δίπλα του.

Παρότι το ζευγάρι προσπαθεί να εξηγήσει στην Άννα ότι πρέπει "να δώσει λίγο χώρο" στον Μάικλ και ότι αυτό που κάνει μπορεί να είναι ενοχλητικό εκείνη δεν το καταλαβαίνει, σύμφωνα με τη νύφη.

Όταν η μέλλουσα νύφη ανακοίνωσε στους γονείς της, ότι δεν θα καλέσει την Άννα στο γάμο, εκείνοι τη χαρακτήρισαν "εγωίστρια" , της είπαν ότι ούτε εκείνοι θα παραβρεθούν στο γάμο και την κατηγόρησαν ότι βάζει την "άνεση" ενός άντρα πάνω από την αδερφή της.

Μιλώντας για τον επερχόμενο γάμο της, η νύφη είπε «Έστειλα τις  προσκλήσεις την περασμένη εβδομάδα και ζήτησα να μην έρθει η Άννα. Είπα στους γονείς μου ότι κατάλαβα ότι αυτό θα σήμαινε ότι μπορεί να μην εμφανιστούν, αλλά ήταν απλώς μια απόφαση που έπρεπε να πάρω ».

«Γιατί όχι η Άννα; Έχει ένα θέμα. Θέλει  να αγγίζει τον Μάικλ και θα προσπαθήσει να τον φιλήσει. Κάποιες στιγμές που ήμασταν στο σπίτι των γονιών μου, η Άννα προσπαθούσε να πιάσει τα χέρια του Μάικλ, να σκύψει για να τον φιλήσει ή θα αντιδρούσε άσχημα αν δεν της επιτρεπόταν να είναι ακριβώς δίπλα του ».

"Προσπαθήσαμε να της μιλήσουμε, αλλά δεν υπάρχουν  πολλά που μπορούμε να κάνουμε όταν δεν  καταλαβαίνει πραγματικά. Είπα στους γονείς μου ότι θέλω απλώς για μια μέρα ο Μάικλ να είναι ο σύντροφός μου και όχι ο αγαπημένος άνθρωπος της Άννας.

Με αποκάλεσαν εγωίστρια  και με ρώτησαν πώς περίμενα να συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο. Μου είπαν ότι η Άννα είναι ανάπηρη και μπορεί να μην ζήσει ποτέ τον δικό της γάμο, και ενώ έχω τον Μάικλ για το υπόλοιπο της ζωής μας, εκείνη δεν θα έχει κανέναν και ότι ο Μάικλ και εγώ μπορούμε να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο την πραγματικότητα στη ζωή της".

Η ανάρτηση της νύφης δίχασε τους χρήστες του Reddit, Κάποιοι πήραν το μέρος της, σχολιάζοντας ότι αυτό που έπρεπε να κάνουν οι  γονείς της, είναι να προστατέψουν τον Μάικλ από το να νιώθει άβολα με την Άννα και να επιτρέψουν στη νύφη να έχει μια μέρα με το γαμπρό μόνο για τον εαυτό της.

«Η διδασκαλία ενός αυτιστικού παιδιού  είναι μερικές φορές αδύνατη», έγραψε κάποιος, «εξακολουθεί να είναι ευθύνη των γονέων να διασφαλίζουν ότι το παιδί τους σέβεται τα όρια των άλλων».

«Έχω έναν αυτιστικό γιο  και έπρεπε να απορρίψω προσκλήσεις εκατό φορές μόνο και μόνο επειδή ήξερα ότι δεν ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να προσπαθήσω να του διδάξω αυτές τις δεξιότητες.

Θα το δουλέψαμε σε διαφορετικό χρόνο και ελπίζουμε στην επόμενη φορά που θα μπορούσαμε να παρευρεθούμε. Δεν θα έβαζα ποτέ τον γιο μου σε μια κατάσταση που ξέρω ότι δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει και περίμενα ότι όλοι οι άλλοι θα το αντιμετωπίσουν », έγραψε μία γυναίκα.

Ένας άλλος είπε: «Ο σύντροφός σας αξίζει να μην παρενοχλείται σεξουαλικά κάθε μέρα, αλλά ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ την ημέρα του γάμου του».

Κάποιοι άλλοι έγραψαν ότι είναι σκληρό που αποφάσισε να εξαιρέσει την αδερφή της από το γάμο της, ενώ κάποια σχόλια μιλούν για ρατσιστική συμπεριφορά.

Σε μια επόμενη ανακοίνωση η νύφη αναφέρει ότι οι γονείς της , τής απαγόρευσαν να πάει τον Μάικλ στο σπίτι για να τους επισκεφτεί και της είπαν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της απόφασης της να μην καλέσει την αδερφή της στο γάμο της.

"Είπαν ότι εφόσον ο Μάικλ θα κάνει οικογένεια μαζί της, θα πρέπει να δεχθεί την Άννα και να μην ενοχλείται από τη συμπεριφορά της", αναφέρει.

"Τους πρότεινα να παρακολουθήσουν το γάμο μέσω διαδικτύου και μου είπαν ότι αυτό δεν είναι δίκαιο γι' αυτούς κι ότι τους αξίζει να παραβρεθούν στο γάμο δια ζώσης", συνεχίζει, σύμφωνα με την Daily Mail.

"Τους ρώτησα αν θα μπορούσα να πληρώσω κάποιον με τα κατάλληλα διαπιστευτήρια που θα την παρακολουθούσε εκείνη την ημέρα ενώ εκείνοι θα είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο γάμο και ρώτησαν τι θα κάνω όταν πεθάνουν και αν θα την αποκλείω από τη ζωή μου κάθε φορά", αναφέρει.

Η νύφη είπε στους γονείς της ότι θα στηρίζει πάντα την αδερφή της πληρώνοντας ένα ειδικό ίδρυμα, αλλά ότι δεν πρόκειται να βάλει τη ζωή της σε αναμονή για χάρη της.

Ένας χρήστης της εφαρμογής πρότεινε στη νύφη μια μέση λύση: Να καλέσει την αδερφή της στο γάμο , πληρώνοντας κάποιον για να την προσέχει σε ένα άλλο δωμάτιο, και να της επιτρέψει να παραβρεθεί για λίγο στη δεξίωση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ