Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει: Cheesecake με κολοκύθα - Το απόλυτο Φθινοπωρινό γλυκό

Απλώνουμε από πάνω σαντιγί και..., πασπαλίζουμε με κανέλα!

Συστατικά

Για τη βάση

  • 80 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 65 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 90 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε σαντιγί
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • κανέλα, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. 

Για τη γέμιση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το κονιάκ.
  • Μόλις κρυώσει καλά το cheesecake το αφαιρούμε από τη φόρμα.
  • Απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα, και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ