Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη: Μουσείο το σπίτι στην Ακρόπολη - Τι λέει για τον Νίκο Κουρή (βίντεο)

Μουσείο το σπίτι στην Ακρόπολη

Άνοιξε η μία από τις πέντε διαθήκες που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κονδύλη στο Mega οι διαθήκες συντάχθηκαν  στο διάστημα από το 2011 ως το 2021 και η μία συμπληρώνει την άλλη.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στη διαθήκη ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης αποκαλεί τον Νίκο Κουρή, "αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη".

Ο Μίκης Θεοδωράκης οριοθέτησε  με τον δικό του τρόπο, την πολυσυζητημένη σχέση του με τον Νίκο Κουρή.

Στην διαθήκη τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του, μέσω του ραδιοφώνου «Mikis Radio».

Παράλληλα, προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τον αφήσουν να συνεχίσει να το κάνει χωρίς εμπόδια.

Ουσιαστικά,  σε κανένα σημείο της διαθήκης ο Μίκης Θεοδωράκης δεν λέει πως ο Νίκος Κουρής είναι γιος του και δεν του αφήνει κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Σήμερα, μέσα από το “Happy Day” του Alpha,  o δικηγόρος της κόρης του Mίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας , Βασίλης Παναγιωτσακοπουλος διευκρίνισε τι σημαίνει η αναφορά στον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του αλλά και τι σημαίνει η παρένθεση “Θεοδωράκης” που υπάρχει δίπλα στο επίθετό του. Μάλιστα, έκανε λόγο για οχτώ διαθήκες εν τέλει.

«Το όνομα Θεοδωράκης όπως και ο Θοδωρακισμός, η έννοιά του που αναλύει σε άλλη σελίδα της διαθήκης του, σημαίνει όλοι αυτοί που είναι ταγμένοι να διαδώσουν, να υπηρετήσουν να μείνει το έργο του ζωντανό.

Όσον αφορά στο θέμα “Θεοδωράκης” είναι σε παρένθεση. Η ερμηνεία μου στηρίζεται σε πολλά γεγονότα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι είναι Θεοδωρακιστές και υπογράφουν ως “Θεοδωράκης”.

Δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του γιατί μέσα στη διαθήκη, που είναι λεπτομερής, είναι οκτώ οι διαθήκες, τρεις τις έχει αποσύρει αλλά είναι το ίδιο με τις άλλες, είναι οι βελτιώσεις…

Οι βασικές είναι του 2017 και του 2011. Σε αυτές τις δυο αναφέρει ρητά:  “τα δυο μου παιδιά και τα πέντε μου εγγόνια” και κάνει μνεία σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι μόνο ο Νίκος Κουρής που τον στηρίζουν».

Μέσα από πέντε πολυσέλιδες και εξαιρετικά αναλυτικές διαθήκες,  ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε σαφέστατες και λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την διαχείριση όλων όσων άφησε πίσω του φεύγοντας.

Μουσείο το σπίτι στην Ακρόπολη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, για το σπίτι στο οποίο διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη ο μουσικοσυνθέτης σημειώνει στη διαθήκη του ότι επιθυμεί να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ