Όλες οι φωτογραφίες από τον πριγκιπικό γάμο στην Αθήνα: Ο Φίλιππος & η Νίνα Φλορ παντρεύτηκαν στην Μητρόπολη (βίντεο)

Με λαμπερούς καλεσμένους

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα έξω από τη Μητρόπολη, όπου τελέστηκε ο θρησκευτικός γάμος του μικρότερου γιου του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου, Φίλιππου και της Νίνα Φλορ.

Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους ήταν εκπρόσωποι από τις πιο γνωστές βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας μαζί με την αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη (αδελφές του Κωνσταντίνου), η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας (μικρότερη αδερφή της Άννας Μαρίας και βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας), η πριγκίπισα Αικατερίνη, η πριγκίπισσα Αλεξία, ο πρίγκιπας Νικόλαος μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, η Μαρί Σαντάλ με τον πρίγκιπα Πάυλο και τα παιδιά τους και η πριγκίπισσα Θεοδώρα, ήταν ανάμεσα στους royals που βρέθηκαν στη Μητρόπολη, ενώ το παρών έδωσαν και ο Σταύρος Νιάρχος με τη σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα.

EUROKINISSI

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, εγγονός του Γεώργιου Α΄ της Ελλάδας και η σύζυγός του Μαρίνα Καρέλλα ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον Ναό, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η πριγκίπισσα Ευγενία (εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ) η οποία συνοδεύεται από τον σύζυγό της. Ήταν το μόνο μέλος από την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, που έδωσε το παρών στο μυστήριο.

Η πριγκίπισσα Ευγενία

Φωτό: Βαλάντης Παππάς

Λίγο μετά τις 6 και μισή το απόγευμα ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Νίνα Φλορ βγήκαν από την Μητρόπολη, με το ζευγάρι να χαιρετά τον κόσμο  που είχε μαζευτεί στον προαύλιο χώρο.

Την ίδια ώρα ο γαμπρός φίλησε τρυφερά το χέρι της νύφης και στη συνέχεια αντάλλαξαν ένα γλυκό φιλί στο στόμα.

Φωτογραφίες: Βαλάντης Παππάς

Μετά την έξοδο της νύφης και του γαμπρού εξήλαθν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, με τον Κωνσαντίνο και την Άννα Μαρία επίσης να χαιρετούν όσους βρισκόντουσαν έξω από την Μητρόπολη. 

Ο γιος της Μαρί Σαντάλ και του πρίγκιπα Παύλου, βοήθησε τον παππού του με το αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στις εικόνες μπορούμε να δούμε επίσης την βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας μαζί με την πριγκίπισσα Ειρήνη και την πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας.

Φωτογραφίες: Βαλάντης Παππάς

Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 1964 είχαν παντρευτεί στην Μητρόπολη Αθηνών οι γονείς του γαμπρού, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Νίνα, στην Ιθάκη, ενώ το 2020 είχε τελεστεί και ο πολιτικός τους γάμος στην Ελβετία.

Ο Σταύρος Νιάρχος με την Dasha Zhukova

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ με την Μαρίνα Καρέλλα

Η νύφη έφτασε στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον εκατομμυριούχο μπαμπά της, Τόμας Φλορ, ο οποίος είναι ιδρυτής της εταιρείας ιδιωτικών τζετ VistaJet, στην οποία έργάζεται και η κληρονόμος - κόρη του.

Ο Φίλιππος από την άλλη έφτασε συνοδευόμενος από την μητέρα του Άννα - Μαρία, η οποία φορούσε ένα λαμπερό φόρεμα σε μπλε ηλεκτρίκ χρώμα.

Όπως μετέφερε από την Μητρόπολη ο κ Βαλάντης Παππάς - τον οποίο και ευχαριστούμε - ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος  παρά τα κινητά προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο, για να ασπαστεί το Ευαγγέλιο. 

Σύμφωνα με τον κ Παππά, ο οποίος έχει μελετήσει και ερευνήσει θέματα που έχουν να κάνουν με την μοναρχία και την βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, ο Φίλιππος, οποίος μεγάλωσε στο Λονδίνο, έχει έντονη ελληνική συνείδηση, κάτι που ισχύει και για τον αδελφό του, τον μεγάλο γιο του Κωνσταντίνου, πρίγκιπα Παύλο.

Ο Φίλιππος δε, σύμφωνα με τον ίδιο έγινε ευρύτερα γνωστός στα μέσα ενημέρωσης όταν «άνοιξε» η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνας καθώς τον είχε συμπεριλάβει, αφού ήταν η νονά του.

Την ίδια ώρα να σημειωθεί ότι ο μικρός γιος του τέως βασιλιά έχει πάρει το όνομά του, από τον σύζυγό της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου, ήταν γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας, ο οποίος με την σειρά του βασιλιά Γεωργίου Α.

Η Άννα - Μαρία με τον γιο της

Η πριγκίπισσα Αλεξία και ο σύζυγός της Κάρλος Μοράλες

Η Μαρί Σαντάλ και ο πρίγκιπας Παύλος μαζί με τους γιους τους 

Η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας (αριστερά)

Ο πρίγκιπας Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ και την πριγκίπισσα Θεοδώρα

Φωτογραφίες: Βαλάντης Παππάς

Η νύφη - όπως και στον πολιτικό της γάμο - είχε επιλέξει ένα πανέμορφο νυφικό από τον οίκο Chanel, το οποίο είχε ανοιχτό μπούστο με ένα μεγάλο φιόγκο στο κέντρο, ενώ τα μαλλιά της ήταν παισμένα σε ένα κομψό χαμηλό κότσο.

Σύμφωνα με το Open, το φόρεμα έφτασε σε έξι κιβώτια, ενώ χρειάστηκαν μερικά λεπτά για στηθεί η ουρά του νυφικού της, καθώς η  νύφη θα περπάτησε από την οδό Μητροπόλεως ως τον ιερό Ναό.

 

 

Πάντως, όπως είπε ο κ. Παππάς στο eirinika.gr, παρόλο που το νυφικό είχε μια μεγάλη ουρά, δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλη όσο εκείνη των φορεμάτων που είχαν φορέσει στον γάμο τους η Μαρί Σαντάλ, η Άννα Μαρία, αλλά και η βασίλισσα Φρειδερίκη, μια παρακαταθήκη από την βασίλισσα Όλγα.

Το κεφάλι της, σύμφωνα με το Open, στόλιζε η τιάρα που φορούσε στον γάμο της η μητέρα του συζύγου της Άννα Μαρία και την οποία της την είχε δώσει η δική της μαμά. Η Άννα Μαρία είναι κόρη του βασιλιά Φρειδερίκου της Σουηδίας και της βασίλισσας Ιγκρίντ, αλλά και αδελφή με την βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και την πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

Όσο για τον στολισμό της εκκλησίας η διακόσμιση ήταν, λιτή με ελληνικές σημαίες, ενώ αναγράφεται και το 1821, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί χθες prewedding party στη Βουλιαγμένη, ενώ αύριο αναμένεται να ακολουθήσει  γεύμα στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας. Μετά τον γάμο γίνεται δεξίωση στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Οι πρώτες φωτό από την δεξίωση

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ