Τα best of του πριγκιπικού γάμου στην Αθήνα: Το eirinika κάλυψε την τελετή & τις δεξιώσεις - όλα όσα έγιναν (φωτό & βίντεο)

Οι λαμπεροί καλεσμένοι, οι εμφανίσεις, το μενού 

Το Eirinika κάλυψε από την αρχή τον θρησκευτικό γάμο του πρίγκιπα Φίλιππου και της Νίνα Φλορ που έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών, μεταδίδοντας live όλες τις εξελίξεις και τώρα σας φέρνουμε τα best of!

Από το prewedding party, στο μυστήριο, την δεξίωση και το γεύμα που ακολούθησε είδαμε μέλη βασιλικών οικογενειών αλλά και πρόσωπα από την υψηλή κοινωνία να δίνουν το παρών.

Οι λαμπεροί καλεσμένοι

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας μαζί με την αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη (αδελφές του Κωνσταντίνου), η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας (μικρότερη αδερφή της Άννας Μαρίας και βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας), η πριγκίπισα Αικατερίνη, η πριγκίπισσα Αλεξία, ο πρίγκιπας Νικόλαος μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, η Μαρί Σαντάλ με τον πρίγκιπα Πάυλο και τα παιδιά τους, οι πριγκίπισσες Θεοδώρα Αλεξία, ο πρίγκιπας Μιχαήλ, εγγονός του Γεώργιου Α΄ της Ελλάδας και η σύζυγός του Μαρίνα Καρέλλα ήταν ανάμεσα στους royals που βρέθηκαν στη Μητρόπολη.

Η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας (δεξιά)

Ο Σταύρος Νιάρχος με την Dasha Zhukova

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ με την Μαρίνα Καρέλλα

Ακόμα καλεσμένες ήταν οι εγγονές της βασίλισσας Ελισάβετ, πριγκίπισσα Βεατρίκη και πριγκίπισσα Ευγενία, οι οποίες συνοδευόντουσαν από τους συζγύγους τους Edoardo Mapelli και Jack Brooksbank αντίστοιχα.

Στην λίστα με τους καλεσμένους βρέθηκαν ακόμα επιφανείς Έλληνες, όπως η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Επίσης είδαμε την Ευγενία Νιάρχου μαζί με τον γοητευτικό Martin Pacanowski αλλά και τον αδελφό της Σταύρο Νιάρχο με την σύζυγό του Dasha Zhukova.

Η Αγγλίδα socialite Alice Naylor-Leyland ήταν και αυτή στη λίστα των καλεσμένων, αφού η ίδια είχε βοηθήσει μάλιστα το ζευγάρι αναλαμβάνοντας την art de table, της δεξίωσης που είχαν κάνει πριν από μερικούς μήνες στη Βρετανία και στην οποία συγκέντρωσαν όλους τους κοντινούς τους φίλους για να γιορτάσουν τον πολιτικό τους γάμο, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έγινε το 2020 στην Ελβετία, χωρίς ωστόσο καλεσμένους λόγω της πανηδμίας.

Να σημεωθεί ότι μόνο 100 άτομα - λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό - βρέθηκαν μέσα στο Ναό, ενώ για τους υπόλοιπους καλεσμένους είχε στηθεί γιαγαντοοθόνη σε πολυτελές ξενοδοχείου του κέντρου της Αθήνας, όπου και διέμεναν οι περισσότεροι από αυτούς.

Οι εμφανίσεις που εντυπωσιάσαν και το στυλιστικό ατόπημα

Μια από τις πιο όμορφες παρουσίες βέβαια πρέπει να πούμε ότι ήταν η σύζυγος του πρίγκιπα Christian του Hanover, Αlessandra de Osma, η οποία φόρεσε μια εκπληκτική φούξια τουαλέτα.

Δείτε επίσης: Όλες οι φωτογραφίες από τον πριγκιπικό γάμο στην Αθήνα: Ο Φίλιππος & η Νίνα Φλορ παντρεύτηκαν στην Μητρόπολη (βίντεο)

Η Ekaterina Malysheva, σύζυγος του πρίγκιπα Ernst August, από την άλλη, αν και εκθαμβωτική, είχε κάνει ένα στυλιστικό ατόπημα, καθώς φόρεσε μια τουαλέτα που θύμιζε λίγο νυφικό.

Photo: Instagram/royalsofgreece

Πάντως η Μαρί Σαντάλ από πλευράς της έλαμπε με την τουαλέτα της Μαίρης Κατράντζου η οποία ήταν σε χρώμα γκρι του πάγου, είχε μια λεπτή χρυσή ζώνη στη μέση αλλά και ένα κλαδί ελιάς στο ντεκολτέ.

 

 

Πολύ κομψή ήταν και η κόρη της Μαρί Σαντάλ Μαρία - Ολυμπία η οποία φοορύσε ένα μπλε φόρεμα και απίθανες γόβες.

 

Άλλη μια αγαπημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια επιμελήθηκε μερικά από τα looks των καλεσμένων και δεν ήταν άλλη από την Σίλια Κριθαριώτη, η οποία άλλωστε «κρύβεται» πίσω από το μπλε ηλεκτρικ φουστάνι που φόρεσε η μητέρα του γαμπρού και σύζυγος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία.

 

 

Την ίδια ώρα τόσο η θαλασσί τουαλέτα της Τατιάνας Μπλάτνικ, όσο και το ασπρόμαυρο σύνολο της Μαριάννας Λαιμού - Γουλανδρή ήταν υπέροχα.

 

 

 

Παράλληλα πανέμορφο ήταν και το κατακκόκινο φόρεμα που φόρεσε στον γάμο η ίδια η Σίλια Κριθαριώτη.

 

 

Το Chanel νυφικό και η τιάρα της Άννας - Μαρίας

Η νύφη, φορώντας ένα υπέροχο Chanel νυφικό με ουρά 11 μέτρων έκανε την εμφάνισή της στη Μητρόπολη Αθηνών λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα συνοδευόμενη από τον δισεκατομμυριούχο πατέρα της Τόμας Φλορ.

EUROKINISSI

Πάντως, όπως είπε ο κ. Παππάς στο eirinika.gr, παρόλο που το νυφικό είχε μια μεγάλη ουρά, δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλη όσο εκείνη των φορεμάτων που είχαν φορέσει στον γάμο τους η Μαρί Σαντάλ, η Άννα Μαρία, αλλά και η βασίλισσα Φρειδερίκη, μια παρακαταθήκη από την βασίλισσα Όλγα.

Το κεφάλι της στόλιζε η τιάρα Antique Corsage, η οποία ανήκει στην Άννα Μαρία και την οποία είχε δανειστεί και η Τατιάνα Μπλάντνικ στο δικό της γάμο με τον πρίγκιπα Νικόλαο. Να σημειωθεί ότι την φορούσε και η μητέρα του Φίλιππου στον γάμο της με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε γίνει επίσης στη Μητρόπολη Αθηνών. 

 

 

 

Η αγάπη του Φίλιππου για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ Παππά, ο οποίος έχει μελετήσει και ερευνήσει θέματα που έχουν να κάνουν με την μοναρχία και την βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, ο Φίλιππος, οποίος μεγάλωσε στο Λονδίνο, έχει έντονη ελληνική συνείδηση, κάτι που ισχύει και για τον αδελφό του, τον μεγάλο γιο του Κωνσταντίνου, πρίγκιπα Παύλο.

Ο Φίλιππος δε, σύμφωνα με τον ίδιο έγινε ευρύτερα γνωστός στα μέσα ενημέρωσης όταν «άνοιξε» η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνας καθώς τον είχε συμπεριλάβει, αφού ήταν η νονά του.

Την ίδια ώρα να σημειωθεί ότι ο μικρός γιος του τέως βασιλιά έχει πάρει το όνομά του, από τον σύζυγό της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου, ήταν γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας, ο οποίος με την σειρά του βασιλιά Γεωργίου Α.

Φωτο: Βαλάντης Παππάς

Μιλώντας στα ελληνικά, στις τηλεοπτικές κάμερες μετά το γεύμα στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά, ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου, ανεφερε μεταξύ άλλων ότι και η σύζυγός του αγαπά την χώρα μας, ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ ευτυχισμένοι και πως προγραμματίζουν να έρθουν να μείνουν εδώ για λίγο καιρό.

 

Η έξοδος του ζευγαριού και η κίνηση του τέως βασιλιά πριν τον γάμο

Λίγο μετά τις 6 και μισή το απόγευμα ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Νίνα Φλορ βγήκαν από την Μητρόπολη, με το ζευγάρι να χαιρετά τον κόσμο  που είχε μαζευτεί στον προαύλιο χώρο. Την ίδια ώρα ο γαμπρός φίλησε τρυφερά το χέρι της νύφης και στη συνέχεια αντάλλαξαν ένα γλυκό φιλί στο στόμα.

Μετά την έξοδο της νύφης και του γαμπρού εξήλαθν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, με τον Κωνσαντίνο και την Άννα Μαρία επίσης να χαιρετούν όσους βρισκόντουσαν έξω από την Μητρόπολη. 

Ο γιος της Μαρί Σαντάλ και του πρίγκιπα Παύλου, βοήθησε τον παππού του με το αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στις εικόνες μπορούμε να δούμε επίσης την βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας μαζί με την πριγκίπισσα Ειρήνη και την πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας.

Φωτογραφίες: Βαλάντης Παππάς

Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 1964 είχαν παντρευτεί στην Μητρόπολη Αθηνών οι γονείς του γαμπρού, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Νίνα, στην Ιθάκη, ενώ το 2020 είχε τελεστεί και ο πολιτικός τους γάμος στην Ελβετία.

Όπως μετέφερε από την Μητρόπολη ο κ Βαλάντης Παππάς - τον οποίο και ευχαριστούμε - ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος  παρά τα κινητά προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο, για να ασπαστεί το Ευαγγέλιο. 

Οι οικογενειακές φωτογαφίες

Φωτογραφίες τράβηξε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά τον γάμο του μικρότερό γιου του, πρίγκιπα Φίλιππου με την Ελβετικής καταγωγής αγαπημένη του Νίνα Φλορ.

Ο Κωνσταντίνος με την σύζυγό του Άννα - Μαρία, το νίόπαντρο ζευγάρι και τους γονείς της νύφης και τα υπέροχα παρανυφάκια που φορούσαν λευκά φορέματα με κίτρινα άνθη, πόζαραν όλοι μαζί στον φακό.

Ο γιος του Κωνσταντίνου, Παύλος φωτογραφήθηκε επίσης με την οικογένειά του, την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και τα πέντε τους παιδιά, έξω από την Μητρόπολη Αθηνώ, ενώ το τέως βασιλικό ζευγάρι της Ελλάδας πόζαρε ακόμα μαζί με εγγόνια του.

Έντονο το ελληνικό στοιχείο - το μενού και η μπομπινιέρα

Με το γεύμα στον Ναυτικό Όμιλο, ένα από τα αγαπημένα στέκια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έκλεισε ο εορτασμός του θρησκευτικού γάμου του πρίγκιπα Φίλιππου και της Νίνας Φλορ, οι οποίο παντρεύτηκαν το Σάββατο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Το παρών ωστόσο δεν έδωσαν η Μαρί Σαντάλ με τον σύζυγό της πρίγκιπα Παύλο και τα παιδιά τους, καθώς αναχώρησαν ήδη από την Ελλάδα.

Η Άννα Μαρία με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Σύμφωνα με την εκπομπή του Open «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» το τραπέζι είχε άρωμα Ελλάδας, όπως και η γαμήλια δεξίωση στην οποία πρόσφεραν ελληνική σαλάτα, αλλά και φιλέτο σφυρίδας με σπανακόρυζο και μάραθο.

Ο Τόμας Φλορ με την εντυπωσιακή συνοδό του

Το παρών στο γεύμα έδωσαν μεταξύ άλλων η πριγκίπισσα Αλεξία με τον σύζυγό της Carlos Morales

Ή μπομπονιέρα ήταν μίνιμαλ σε royal blue χρώμα ενώ το μενού της γαμήλιας δεξίωσης είχε έντονο ελληνικό στοιχείο.

 

 

 

Για την ακρίβεια οι καλεσμένοι απόλαυσαν «πειραγμένα» ελληνικά πιάτα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ