Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύτηκε κοινό θνητό - Η 26χρονη έχασε τη Βασιλική της ιδιότητα για να ζήσει με τον αγαπημένο της (φωτό - βίντεο)

Φόρεσε ένα ανοιχτό γαλάζιο φόρεμα...

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύτηκε έναν κοινό θνητό την Πέμπτη, χάνοντας έτσι την βασιλική της ιδιότητα. 

Η ίδια θεωρείται πλέον απλή πολίτης μετά τον γάμο της με τον Κέι Κομούρο, έναν 30χρονο Ιάπωνα απόφοιτο νομικής που ζει στη Νέα Υόρκη, όπως ορίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις οι κανόνες που αφορούν τις γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας.

 

 

Ο αρραβώνας τους που αρχικά αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τον ιαπωνικό λαό σύντομα επισκιάστηκε από προβλήματα καθώς τα ταμπλόιντ έκαναν λόγο για οικονομικό σκάνδαλο που αφορούσε τη μητέρα του Κομούρο, με αποτέλεσμα ο Τύπος να στραφεί σε εκείνον. 

 

 

Η ιστορία τους ξεκίνησε σχετικά ήσυχα το 2017 όταν ο ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του. «Θα είμαι ευτυχισμένη εάν μπορέσω να δημιουργήσω μια ζεστή οικογένεια γεμάτη χαμόγελα», δήλωσε η Μάκο σε συνέντευξη Τύπου, όταν τα γεμάτα αγάπη βλέμματα που αντάλλασαν γοήτευσαν τους Ιάπωνες αναφέρει το ΑΠΕ.

 

 

Οι ταμπλόιντ έκαναν λόγο για οικονομική διαμάχη μεταξύ της μητέρας του Κομούρο και του πρώην αρραβωνιαστικού της, με τον άνδρα να υποστηρίζει ότι μητέρα και γιος δεν του είχαν επιστρέψει χρέος ύψους περίπου 35.000 δολαρίων. Ο Κομούρο είπε ότι τα χρήματα είχαν δοθεί ως δώρο, όχι ως δάνειο. Το 2021, εξέδωσε μια εξήγηση 24 σελίδων και είπε ότι θα πληρώσει προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. 

 

 

Τον Φεβρουάριο του 2018, ο γάμος αναβλήθηκε έως το 2020, κατά τα φαινόμενα για να υπάρξει περισσότερος χρόνος «προετοιμασίας». Έξι μήνες αργότερα ο Κομούρο αναχώρησε για τη νομική του Πανεπιστημίου Φόρνταμ και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα.

«Η αυτοκρατορική οικογένειά θα πρέπει να ζει χωρίς προβλήματα που να αφορούν τα χρήματα, την οικονομία ή την πολιτική», δήλωσε ο Ακινόρι Τακαμόρι, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Kokugakuin στο Τόκιο. «Ηθικά, ο ιαπωνικός λαός θέλει να είναι άμεμπτη». 

 

Ο πατέρας της Μάκο, ο πρίγκιπας διάδοχος Ακισίνο, είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου το 2018 ότι αν δεν επιλυθεί το οικονομικό ζήτημα δεν μπορεί να γίνει ο γάμος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η κόρη του «δεν μιλούν και τόσο συχνά τελευταία». 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μάκο απέρριψε  τα 1,23 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία δικαιούται κάθε πριγκίπισσα που φεύγει από την κυβέρνηση και παντρεύεται έναν κοινό θνητό.  Είναι το πρώτο αυτοκρατορικό μέλος της οικογένειας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν λάβει την προίκα, τονίζει το npr

Φορώντας ένα ανοιχτό γαλάζιο φόρεμα και κρατώντας μία ανθοδέσμη, η Μάκο αποχαιρέτισε τους γονείς της και την 26χρονη αδελφή της Κάκο, μπροστά από το σπίτι της οικογένειας. 

Tέλος να πούμε πως δεν θα υπάρξει γαμήλιο δείπνο, ενώ οι νεόνυμφοι θα παραχωρήσουν δηλώσεις σε μια συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά θα παρέχουν μόνο γραπτές απαντήσεις στις ερωτήσεις επειδή η Μάκο φοβάται για το τι θα ερωτηθεί.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ