5 ενδείξεις ότι οι άλλοι σε θεωρούν δεδομένη - μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα;

Μήπως ακούς μόνο λόγια, αλλά δε βλέπεις πράξεις;

Εάν δίνεις τα πάντα στην αγάπη, τις φιλίες ή την εργασία, αλλά παίρνεις πολύ λιγότερα από αυτό που πραγματικά σου αξίζει, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα. Μήπως οι άλλοι σε θεωρούν δεδομένη;

1. Ακούς μόνο λόγια, αλλά δε βλέπεις πράξεις.

Μήπως ακούς μόνο λόγια, αλλά δε βλέπεις πράξεις; Σου λένε σ’ αγαπώ ή ότι νοιάζονται για σένα, αλλά όταν έρχεται η ώρα να στο αποδείξουν, δε κάνουν τίποτα; Μάλλον γιατί σε έχουν δεδομένη και δε τους νοιάζει να σου αποδεικνύουν αυτά που νιώθουν για σένα, γιατί δε φοβούνται μη σε χάσουν.

2. Δε σου συμπεριφέρονται σωστά.

Κάποιος που δε σου συμπεριφέρεται σωστά, θεωρεί ότι όποια συμπεριφορά και να έχει, εσύ θα την ανεχτείς. Ένας άνθρωπος όμως, που δεν σε θεωρεί δεδομένη, δεν θα σου φερθεί ποτέ άσχημα.

3. Απαιτεί υπερβολικά πράγματα από εσένα.

Έχεις παρατηρήσει ότι στη δουλειά κάποιος συνάδελφος σε φορτώνει με έξτρα δουλειά που θα έπρεπε να κάνει εκείνος ή ο προϊστάμενός σου θεωρεί δεδομένο ότι θα κάνεις υπερωρίες; Μήπως γιατί θεωρούν δεδομένο ότι δεν θα αντισταθείς και ότι θα τους κάνεις όλα τα χατίρια;

4. Δίνεις πολλά, παίρνεις λίγα.

Υπάρχει χάσμα μεταξύ όσων δίνεις και όσων παίρνεις; Το να δίνεις και να λαμβάνεις με ισορροπία, είναι αυτό που κάνει μια οποιαδήποτε σχέση πιο δυνατή. Εάν δίνεις αβίαστα, ενώ το άλλο άτομο δεν σου προσφέρει τα ανάλογα, είναι πιθανό να έχει σταματήσει να εκτιμά όσα κάνεις για αυτόν και να τα θεωρεί δεδομένα, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το stemperlidou.gr.

5. Περιμένουν όλοι να τους βοηθήσεις.

Όταν είσαι πάντα εκεί για όλους, αρχίζουν να πιστεύουν ότι θα είσαι έτσι και στο μέλλον. Φυσικά, δεν λέμε να μη βοηθήσεις σε μια σοβαρή ανάγκη έναν φίλο. Αλλά, όταν η κατάσταση περνά στο επίπεδο εκμετάλλευσης, τα πράγματα αλλάζουν.

Για παράδειγμα, μπορεί να εξυπηρετήσεις μία φίλη, πηγαίνοντάς την μια διαδρομή με το αυτοκίνητο, μια μέρα που έχουν απεργία τα λεωφορεία ή βρέχει καταρρακτωδώς. Όταν όμως, βλέπεις ότι σου ζητάει να την μεταφέρεις συνεχώς, άνευ λόγου και αιτίας, τότε μάλλον σε θεωρεί δεδομένη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ