Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Συγκίνησε το μήνυμα του πιλότου του F-16 (φωτό - βίντεο)

Εντυπωσιακή ήταν για μια ακόμη φορά η η επίδειξη της ομάδας «ΖΕΥΣ» μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».

Η παρέλαση είχε διάρκεια μιας ώρας και όσοι την παρακολουθούν πρέπει να φοράνε μάσκα.

Νωρίτερα, στις 10:30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ ' Σώματος Στρατού.

 

 

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του F-16

Το F-16 πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της Θεσσαλονίκης ενώ όπως κάθε χρόνο ο πιλότος του, Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, απηύθυνε μήνυμα στην ΠτΔ και σε όλους τους Ελληνες.

«Καλημέρα Ελληνες χρόνια πολλά!

Περασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό, αντιστάθηκε, πάλεψε και τον νίκησε», είπε στην αρχή του μηνύματός του και ακολούθως απήγγειλε στίχους του Κωστή Παλαμά. «Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

«Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη», κατέληξε στο μήνυμά του.

Ακολούθως η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου του απάντησε:

«Σήμερα τιμάμε αυτούς που στο έπος του 40 θυσιάστηκαν για να είαμστε εμείς ελεύθεροι. Χρόνια Πολλά.

 

 

Το μαχητικό της ομάδας «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησς ακροβατικούς ελιγμούς, διελεύσεις υψηλής ταχύτητας σε πολύ χαμηλό ύψος, περιστροφές, βυθίσεις. Ενα εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα.

ΠτΔ: «Το έπος του '40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι»

«Το έπος του ' 40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» και υπογράμμισε πως «οι Ενοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή».

«Η επέτειος του "ΟΧΙ" είναι μια μέρα τιμής και υπερηφάνειας για το έθνος μας. Μια ένδοξη στιγμή της ιστορίας μας, όταν οι Έλληνες αρνήθηκαν να παραδοθούν, αντιτάχθηκαν ηρωικά στη φασιστική εισβολή και κατανίκησαν έναν υπέρτερο εχθρό. Το έπος του ‘40 μας υπενθυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», είπε η κ. Σακελλαροπούλου και συνέχισε:

«Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλειά μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή. Από το υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητά τους αντλούμε παράδειγμα ευθύνης και ομοψυχίας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε μέσω ασυρμάτου με τον πιλότο του αεροσκάφους F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», τον επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή, ο οποίος με τους ελιγμούς και τις ασκήσεις ακριβείας πάνω απο τον χώρο της παρέλασης καθήλωσε τα βλέμματα όλων.

Όλες οι φωτό από eurokinissi

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ