Κριστιάν Καρεμπέ: «Είχαν τον προπάππου μου σε ζωολογικό κήπο - μέσα σε κλουβί, σαν ζώο» (φωτό & βίντεο)

Σοκάρει με τις αποκαλύψεις που έκανε

Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος μίλησε για τον προπάππου του λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι την δεκαετία του 30 τον είχαν σε ζωολογικό κήπο.

Ειδικότερα ο άσσος του ποδοσφαίρου κατήγγειλε ότι τον είχαν φυλακισμένο και πως είχε εκτεθεί ως κανίβαλος. «Τον είχαν σε κλουβί, τον έβαζαν να κραυγάζει σαν ζώο» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Καρεμπέ προέρχεται από τη Νέα Καληδονία, παλιά κτήση των Γάλλων αποικιοκρατών. Μιλώντας λοιπόν στο γερμανικό "ndr" ο παλαίμαχος μέσος και νυν σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού είπε ότι ο προπάππους του «Γουίλι Καρεμπέ, μαζί με άλλους συμπατριώτες του, πήγαν στο Παρίσι το 1931 με πρόσχημα ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης».

Ωστόσο γρήγορα κατάλαβαν ότι τους μετέφεραν σε ζωολογικό κήπο στο Παρίσι και στη συνέχεια στο Αμβούργο, όπου  παρουσιάστηκαν ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών.

«Ένιωσαν σαν σκλάβοι, ήταν σκληρό για εκείνους» ανέφερε ο Καρεμπέ πρποσθέτοντας ακόμα ότι «για πολλές ώρες την ημέρα, οι Κάνακ (σ.σ ο προπαππούς του και οι σύντροφοί του) έπρεπε να κάνουν επιδείξεις με τα δόρατα, να χορεύουν και να ντύνονται ελάχιστα, ακόμα και όταν έβρεχε».

Ακόμα ο Καρεμπέ σημείωσε ότι όταν αγωνιζόταν με την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και είχε μείνει σιωπηλός την ώρα που παιζόταν ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας, το είχε κάνει για ακριβώς για τα όσα έζησε ο προππάπους του.

Να σημειωθεί ότι το 1874 ο έμπορος ζώων του Αμβούργου, Καρλ Χάγκενμπεκ άρχιζε να εκθέτει όχι μόνο ελέφαντες αλλά και ανθρώπους από μακρινές χώρες. 

Ο προπάππους του Καρεμπέ και οι συμπατριώτες του, στο Χάγκενμπεκ (τον ζωολογικό κήπο του Αμβούργου) εξαναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε παραστάσεις σαν ζώα με στόχο τη διασκέδαση των Γερμανών, ενώ είχαν προσκληθεί και στη μεγάλη γιορτή του Μονάχου, το Oktoberfest.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ