Η ευημερία ξεκινά από το πώς φερόμαστε στον εαυτό μας: Το “self-compassion” κερδίζει έδαφος στην αυτοφροντίδα

Φερθείτε στον εαυτό σας με κατανόηση και αγάπη

Είτε το πιστεύετε είτε όχι το να μάθουμε πώς να είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Η ευημερία και η ευτυχία θεωρείται συχνά δεδομένη. Ωστόσο, η ευημερία μας δεν είναι ένα σταθερό χαρακτηριστικό, αλλά μια ικανότητα που μαθαίνεται και κατακτιέται.

 

 

Συνεπώς, η ενίσχυση της ψυχολογικής μας ανθεκτικότητας μέσω διάφορων στρατηγικών, όπως για παράδειγμα η αυτοσυμπόνια (self – compassion) μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε καλύτερα τις αναπόφευκτες αλλαγές της ζωής μας. Οι ψυχολογικές στρατηγικές αντιμετώπισης μπορούν να είναι ισχυρά εργαλεία ακόμα και για να βοηθήσουν τις γυναίκες να επιβιώσουν στη μετάβαση προς την εμμηνόπαυση.

Τι περιλαμβάνει η αυτοσυμπόνια; 

Αυτοσυμπόνια είναι ουσιαστικά το να συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας με την ίδια ευγένεια και κατανόηση που θα το κάναμε σε έναν φίλο που μας έχει ανάγκη.

 

 

Πολλές γυναίκες έχουν ένα φυσικό χάρισμα ενσυναίσθησης, γνωρίζουν δηλαδή ποια είναι η σωστή κίνηση που θα κάνει τους άλλους να αισθάνονται καλύτερα. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι δεν είμαστε τόσο ευγενικοί με τον εαυτό μας. Όπως και να ‘χει γεγονός είναι πως η αυτοσυμπόνια δεν έρχεται πάντα φυσικά. Όμως αξίζει να εκπαιδευτούμε σε αυτό και να το προσπαθήσουμε. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ