Δημοσκόπηση GPO: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ποιοι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί (φωτό)

Το ποσοστό της ΝΔ εμφανίζει οριακή αύξηση 0,2% 

11 μονάδες μπροστά είναι η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα το δεύτερο μέρος του οικονομικού βαρόμετρου της GPO.

Ειδικότερα το κυβερνών κόμμα όσον αφορά την πρόθεση ψήφου με 35,5% διατηρεί προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 24,5%.  

Σύμφωνα με το οικονομικό βαρόμετρο της GPO, για το powergame.gr, το ποσοστό της ΝΔ εμφανίζει μια οριακή αύξηση 0,2% έναντι της μέτρησης του προηγούμενου μήνα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα.

Σε ό,τι αφορά στα άλλα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης (7,1% έναντι 6% στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο), η Ελλ. Λύση με 3,5% (3,4%), το ΜΕΡΑ 25 με 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1,1% (1,2%).

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο αριθμό (10,4%), ενώ οι λοιποί (άλλο κόμμα-λευκό, άκυρο-δεν θα ψηφίσω) 7,4%.

Παράλληλα σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί υπεροχή στα ερωτήματα για το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (45,7% έναντι 25,1% του κ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (43,7% έναντι 28,8%) και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα (50,4% έναντι 18,8%). Μια άλλη εξήγηση έχει να κάνει με την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί την κριτική και την απαισιόδοξη στάση των πολιτών στην τρέχουσα συγκυρία. 

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο Νίκος Δένδιας παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, συγκεντρώνοντας  το 70,4% των θετικών γνωμών.

Υψηλά ποσοστά έχει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυρ. Πιερρακάκης με 54,6% των θετικών γνωμών. Ακολουθούν ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος (45%), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος (40,9%) και ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης με 40,8%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ