Ο Τζεφ Μπέζος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για το περιβάλλον - δίνει 2 δισ δολ: «Όταν πήγα στο διάστημα...» (βίντεο)

Δεσμεύτηκε να δαπανήσει 10 δισ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, υποσχέθηκε χρηματοδότηση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φύσης και στη μεταμόρφωση των συστημάτων τροφίμων.

Η χρηματοδότηση, η οποία θα προέλθει από το Bezos Earth Fund, αποτελεί μέρος της δέσμευσης του δισεκατομμυριούχου να δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αυτή τη δεκαετία.

 

«Η φύση είναι όμορφη αλλά είναι επίσης εύθραυστη», είπε ο Μπέζοςστη διάσκεψη για το κλίμα COP26 την Τρίτη. «Μου το θύμισε αυτό τον Ιούλιο όταν πήγα στο διάστημα με την Blue Origin. Μου είπαν ότι βλέποντας τη γη από το διάστημα αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για το πόσο αλήθεια θα ήταν αυτό».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Περιγράφοντας το 2021 ως μια κρίσιμη χρονιά, ο Τζεφ Μπέζος προέτρεψε, σύμφωνα με το cnbc.com, την ανθρωπότητα να «σταθεί μαζί για να προστατεύσει τον κόσμο μας».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

«Κοιτάζοντας τη Γη από εκεί ψηλά, η ατμόσφαιρα μοιάζει τόσο λεπτή, ο κόσμος τόσο μικρός και τόσο εύθραυστος. Τώρα, την κρίσιμη αυτή χρονιά και όπως όλοι γνωρίζουμε την καθοριστική αυτή δεκαετία, πρέπει όλοι να συνασπιστούμε για να προστατεύουμε τον κόσμο μας» σημείωσε. 

«Κάθε χρόνο, τα δάση και τα τοπία απορροφούν 11 δισεκατομμύρια τόνους CO2 από την ατμόσφαιρα. Καθώς καταστρέφουμε τη φύση, αντιστρέφουμε αυτή τη διαδικασία», είπε σε σχερική εκδήλωση στην Γλασκώβη. «Σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, η φύση ήδη μετατρέπεται από μια δεξαμενή άνθρακα σε μια πηγή άνθρακα. Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για όλους μας».

Τον Σεπτέμβριο, το Bezos Earth Fund δεσμεύτηκε να δώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε επιχορηγήσεις φέτος με έμφαση στις προσπάθειες διατήρησης.

«Πρέπει να διατηρήσουμε ό,τι έχουμε ακόμα, πρέπει να αποκαταστήσουμε ό,τι χάσαμε και πρέπει να αναπτύξουμε αυτό που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε χωρίς να υποβαθμίσουμε τον πλανήτη για τις επόμενες γενιές».

Ο Μπέζος εστιάζει στην Blue Origin, την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος, και σε πρωτοβουλίες όπως το Earth Fund από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon τον Ιούλιο.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η ιδιωτική βιομηχανία διαστημικών ταξιδιών, που διαφημίζεται από εταιρείες όπως η Blue Origin, θα μπορούσε να καταστεί επιζήμια για το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ