Τι αλλάζει στη σχέση όταν οι σύντροφοι γίνονται γονείς; Υπάρχει ένα μικρό μυστικό για να κρατήσετε την ισορροπία σας ως ζευγάρι

Τι μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας ενώ φροντίζετε το νέο σας μωράκι;

Είναι λογικό να αλλάζουν οι σχέσεις των ανθρώπων όταν από σύντροφοι γίνονται γονείς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζουν προς το χειρότερο. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, διατηρήστε τη σχέση σας υγιή ακούγοντας και μιλώντας με τον σύντροφό σας. Μάθετε να αποδέχεστε και να διαχειρίζεστε τις συγκρούσεις και οφείλετε να βρίσκετε χρόνο ο ένας για τον άλλον. Εάν η σεξουαλική σας σχέση έχει αλλάξει, προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί μεταξύ σας. Για τέτοιου είδους προβλήματα μπορείτε να πάρετε βοήθεια από ειδικούς στην οικογένεια.

Στις μέρες μας, τα περισσότερα ζευγάρια αντιμετωπίζουν αλλαγές στη σχέση τους όταν γίνονται γονείς. Για πολλούς ανθρώπους η γέννηση ενός παιδιού φέρνει θετικές αλλαγές στη σχέση τους. Για παράδειγμα, εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να αισθάνεστε ένα νέο και διαφορετικό επίπεδο σύνδεσης. Αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα, ακόμα κι αν αυτά δεν ήταν μέρος της σχέσης σας πριν γίνετε γονείς. Στις αλλαγές που έρχονται σε μία σχέση, μετά τον ερχομό ενός παιδιού σίγουρα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες:

  • Λιγότερος ύπνος
  • Λιγότερος χρόνος για να μιλήσετε
  • Λιγότερος χρόνος για να περάσετε μαζί
  • Πίεση στο εργασιακό σας περιβάλλον

Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση σας ενώ φροντίζετε το νέο σας μωρό. Αυτές οι αλλαγές και οι πιέσεις μπορεί να σημαίνουν ότι διαφωνείτε πιο συχνά ή ότι τα πράγματα δεν φαίνονται αρκετά σωστά. Επίσης, μπορεί να μην έχετε την ενέργεια να λύσετε τα προβλήματα όταν προκύψουν. Η μεταξύ σας επικοινωνία, θα βοηθήσει να κρατήσετε τις ισορροπίες και να συμβιβαστείτε και οι δύο με αυτές τις αλλαγές. Το να ακούς τον σύντροφό σου είναι ίσως η πιο σημαντική ικανότητα επικοινωνίας που έχετε για να διατηρήσετε τη σχέση σας υγιή.

Αυτό συμβαίνει επειδή το να ακούτε σας βοηθά να κατανοήσετε τα πράγματα από την πλευρά του συντρόφου σας και σας φέρνει σε επαφή με τα συναισθήματα του. Αν θέλετε ο σύντροφός σας να σας ακούσει, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να ακούσετε τυχόν προβλήματα και από την πλευρά του. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να μιλήσει κάνοντας ανοιχτές ερωτήσεις. Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να ενθαρρύνουν τη συζήτηση, ενώ σας δίνουν την δυνατότητα να περάσετε και περισσότερο χρόνο οι δυο σας.

Έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι αν σκέφτεστε τι θα απαντήσετε στη συνέχεια της συζήτησης, δεν ακούτε πραγματικά τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε λοιπόν να εστιάσετε στα λόγια του με προσοχή και περιμένετε να τελειώσει πριν να μιλήσετε ξανά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ