Tα supermodels των 90’s τραβούν ακόμα την προσοχή! Naomi Campbell & Claudia Schiffer μπαίνουν στον κόσμο του NFT και της ψηφιακής τέχνης (βίντεο)

Πέντε εικόνες με επίκεντρο θρυλικά μοντέλα των ’90s

Το Cryptograph, ένας πολυτελής και δημοφιλής χώρος δημοπρασιών NFT, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες το πρώτο μέρος της ψηφιακής συλλογής της φωτογράφου μόδας και τέχνης, Ellen von Unwerth, που περιλαμβάνει πέντε εικόνες με επίκεντρο θρυλικά μοντέλα των ’90s. Τα θέματα της δουλειάς της είναι η Claudia Schiffer, η Naomi Campbell και η Kate Moss.

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στις 21 Οκτωβρίου στον ιστότοπο του Cryptograph και η πώλησή τους σηματοδότησε το ντεμπούτο της Von Unwerth στην ψηφιακή τέχνη. Σε μία από αυτές η Moss φοράει γυαλιά και κάθεται σε μια καρέκλα ποζάροντας με μερικά δάχτυλα να αγγίζουν το στόμα της. Η άλλη είναι ένα κοντινό πλάνο της Naomi Campbell που φορά μία fashion εκδοχή των αυτιών του Micky Mouse. Και οι δύο τραβήχτηκαν το 1995 και πουλήθηκαν ως NFT. Σε αυτές προστίθεται και μία εικόνα του 1988 της Schiffer που στέκεται στο νερό μέχρι το γόνατο και φορά tank ολόσωμο μαγιό, καουμπόικο καπέλο και τσόκερ.

Ένα ποσοστό των εσόδων από τη δημοπρασία θα δοθούν στη UNICEF και το Fashion for Relief, μια φιλανθρωπική οργάνωση που η Campbell ίδρυσε το 2005 μετά τον τυφώνα Κατρίνα. Ο οργανισμός έχει βοηθήσει και στην ανακούφιση άλλων φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένου του σεισμού της Αϊτής και της υγειονομικής κρίσης του Έμπολα.

Το επιχειρηματικό μοντέλο του Cryptograph περιλαμβάνει μία φιλανθρωπική διάσταση με δωρεές για καλό σκοπό να γίνονται σε κάθε συναλλαγή. Με την τεχνολογία blockchain του Cryptograph, κάθε αγορά ανήκει εξ ολοκλήρου στον αγοραστή και δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί ή να καταστραφεί.

Στη μακρά καριέρα της, η Von Unwerth έχει φωτογραφίσει για brands όπως το Guess, η Chanel, το A.P.C., το Dior, το Miu Miu και το Victoria’s Secret μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ