La Divina dinner: Λαμπερή δεξίωση με τον πρόεδρο του «Callas Foundation» του Παρισιού, Τομ Βόλφ (φωτό)

Τα κατακόκκινα τριαντάφυλλα δημιούργησαν μια εικαστική παρέμβαση στο δείπνο

Στην Προεδρική σουίτα Marie Christine του St. George Lycabettus παρέθεσαν δεξίωση για 15 προσωπικότητες η Ada Ηλιοπούλου και ο Tom Volf , Πρόεδρος του Callas Foundation του Παρισιού, συγγραφέας του βιβλίου "Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις» , σκηνοθέτης και παραγωγός της ομώνυμης παράστασης της Μόνικα Μπελούτσι καθώς και της ταινίας-ντοκιμαντέρ Maria by Callas της Filmtrade.

Σε ένα μακρύ τραπέζι στρωμένο με μαύρο τραπεζομάντιλο, χρυσά εντυπωσιακά σουπλά και λαμπερές λεπτομέρειες σχεδιάστηκε από την Αντουανέττα Κουτσουράδη μια σύνθεση με λευκά πλουμόζ μέσα από τα οποία ξεπηδούσαν κατακόκκινα τριαντάφυλλα που δημιούργησαν μια εικαστική παρέμβαση στο δείπνο.

 Η Άντα Ηλιοπούλου και ο Τομ Βόλφ

Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews, Ada Ηλιοπούλου, Κατερίνα Παναγοπούλου, Ειρήνη Βασιλοπούλου

Η δεξίωση ξεκίνησε με τρία cocktails από το διάσημο Prosecco One & Only της Fantinel : κλασικό βενετσιάνικο Bellini με ροδάκινο, το Casta Diva και το Celeste Aϊda με φράουλα. Το μενού του executive chef Βασίλη Μήλιου ήταν εμπνευσμένο από τα δείπνα που διοργάνωνε η Μαρία Κάλλας στο σπίτι της στο Παρίσι για τους στενούς της φίλους.

Το κάλεσμα ήταν μόνο για 15 προσωπικότητες από Ελλάδα και Αμερική, στις οποίες ο Τομ Βολφ υπέγραψε και δώρισε το βιβλίο του «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις», που την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε επισήμως από τις Εκδόσεις Πατάκη στο Μέγαρο Μουσικής.

 Τομ Βολφ και ο διάσημος εικαστικός εκ Νέας Υόρκης, Γιάννης Αμοργιανός.

Ο γνωστός συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία με ένα συλλεκτικό στυλό Tibaldi που ήρθε ως δώρο από την οικογένεια Μανιάρα. Μόλις οι καλεσμένοι κάθισαν στο τραπέζι, εμφανίστηκε ξαφνικά το γνωστό ντούετο με τα ηλεκτρικά βιολιά Duo Violins , Δημήτρης Ίσαρης και Γιώργος Γαϊτάνος που εντυπωσίασαν παίζοντας μια σειρά γνωστών κομματιών αλλά με τον δικό τους σύγχρονο προσωπικό τρόπο.

Ο Τομ Βολφ σηκώθηκε όρθιος κάνοντας μια πρόποση για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους και την καλή του φίλη από το Παρίσι , Ada Ηλιοπούλου για το ταξίδι που του οργάνωσε στην Ελλάδα και είπε μεταξύ άλλων: «Αγάπησα πολύ την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε με την Μόνικα Μπελούτσι εδώ.

Έχω σκέψεις να επανέρχομαι στην όμορφη χώρα σας συχνά, έχοντας πολλά νέα σχέδια που θα ήθελα να πραγματοποιήσω μέσα στο επόμενο διάστημα ,τόσο όσο αφορά νέες παραγωγές με Έλληνες συντελεστές όσο και για το Foundation της Κάλλας Παρισιού που αυτή την στιγμή ετοιμάζει το Μουσείο της Κάλλας.» Το δείπνο ξεκίνησε αμέσως μετά την πρόποση.

Όλα τα πιάτα της βραδιάς είχαν ονόματα από όπερες που αγαπούσε η Μαρία Κάλλας. Ως welcome ήρθε το «Turandot» που ήταν μια Amuse Bouche από κολοκύθα. Η «Madame butterfly» ήταν το πρώτο πιάτο με μια τραγανή πεταλούδα ως ντεκόρ να συνοδεύει τον τρυφερό αστακό με σάλτσα hollandaise και μπουκέτο με βλαστάρια σπαραγγιών. Το κυρίως πιάτο λεγόταν «Tosca», φρέσκο λαβράκι με κρέμα μελιτζάνας, μπρόκολο ρομανέσκο & μαστίχα βινεγκρέτ και σάλτσα φινόκιο με εσπεροειδή.

Το δείπνο συνόδευσαν οι βραβευμένοι Ιταλικοί οίνοι Fantinel με το Borgo Tesis pino grigio, ένα λευκό κρασί με ζωηρό σώμα και λουλουδάτα αρώματα καθώς και τα βραβευμένα Sun Goddess by Mary J.Blige & Marco Fantinel σε pinot grigio ramato με μια σύνθεση από ροδάκινο, πεπόνι και βατόμουρα σε γήινες νότες αλλά και το αντίστοιχο sauvignon blanc με τροπικές και πικάντικες νότες κίτρινης πιπεριάς, μπανάνας και πεπονιού.

Το επιδόρπιο ήταν μια επιλογή που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Τομ Βολφ να υπάρχει στο μενού, το αγαπημένο του «Rosa Ispahan», ένα μεγάλο μακαρόν με γεύση τριαντάφυλλο γεμάτο με ροδοπέταλο και κρέμα λίτσι, διακοσμημένο με φρέσκα σμέουρα. Κατά την ώρα του γλυκού μαζί με τον καφέ κατεύθασε στο τραπέζι και ένα χοτ πινκ μουσικό κουτί του gourmet γαλλικού Οίκου τσαγιού Mariage Frères που χρονολογείται από το 1854.

Ανοίγοντας το κουτί οι μελωδίες της Madame Butterfly συνόδευσαν το Migniardise Carmen, που ήταν ένα μίνι μακαρόν ως καρδιά ενός αληθινού κατακόκκινου τριαντάφυλλου μέσα στο οποίο σερβιρίστηκε.

Ντομένικα Δανιήλ- Τσοπελογιάννη, Ada Ηλιοπούλου , Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews

Κατερίνα Παναγοπούλου, Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews

Την επιμέλεια όλης της δεξίωσης είχε η κυρία Άντα Ηλιοπούλου (Fantinel). Από τις 2 Δεκεμβρίου που είναι τα γενέθλια της Maria Callas στο σινεμά του ξενοδοχείου St. George Lycabettus σε συνεργασία με την Film trade θα προβάλλεται η ταινία του Tom Volf “Maria by Callas” και παράλληλα στο βραβευμένο εστιατόριο La Suite θα υπάρχει το Callas menu, βασισμένο στα δείπνα που η σοπράνο διοργάνωνε.

 Τόνια Βασιλοπούλου, Ada Ηλιοπούλου, Τομ Βολφ και Δωροθέα Μερκούρη

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: studio panoulis

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ