Ντομάτα: Ασυνήθιστη επιλογή για μάσκα μεν, με πολλά υποσχόμενα οφέλη για το δέρμα δε

Είναι φουλ στις βιταμίνες

 

Η ντομάτα είναι από τα πλέον συνήθη συστατικά σε κάθε κουζίνα. Τα οφέλη τους στην υγεία έχουν εκτεθεί αλλού, αλλά γνωρίζετε ότι η τομάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική μάσκα δέρματος; Ναι! Μπορεί η εφαρμογή ντομάτας στο δέρμα σας να φαίνεται αρχικά ως μια περίεργη επιλογή. Αλλά η δοκιμή της θα σας αποζημειώσει.

Είναι φουλ στις βιταμίνες

Αυτό το ζουμερό φρούτο είναι γεμάτο με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Αυτά είναι τόσο ευεργετικά για το δέρμα και το πρόσωπό σας. Το πλεονέκτημά του είναι ότι αποτελεί επίσης κατάλληλη επιλογή για όλους τους τύπους δέρματος. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο.

• Έχει απολεπιστικές δράσεις

Λόγω της ζωής στα αστικά κέντρα, το δέρμα μας απορροφά καθημερινά ρύπους και ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς και φράζουν τους πόρους. Οι ντομάτες είναι γεμάτες ένζυμα που τις καθιστούν ευεργετικές ως απολεπιστικό, καθώς βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, η ντομάτα είναι μια καλή επιλογή για σας, καθώς δρα εξαιρετικά ήπια.

Για να δοκιμάσετε τα οφέλη της, εφαρμόστε πολτό ντομάτας απευθείας στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε μετά από λίγο με χλιαρό νερό.

• Μειώνει τη λιπαρότητα

Εάν έχετε λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα δοκιμάστε να κόψετε μια ντομάτα στη μέση και ακολούθως κάντε μασάζ στο πρόσωπο. Αφήστε να δράσει για 15 – 20 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

• Αποτρέπει την ακμή

Η ακμή είναι μια συνηθισμένη δερματική πρόκληση σε άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων. Καθώς οι ντομάτες περιέχουν βιταμίνες A, C και K, και είναι επίσης ελαφρώς όξινες λέγεται ότι βοηθούν στη διατήρηση του κατάλληλου επιπέδου pH  στο δέρμα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν καθαριστικές και αντιμικροβιακές δράσεις. Για να ενισχύσετε τη δράση της προσθέστε στον πολτό τομάτας λίγες σταγόνες tea tree oil και εφαρμόστε στο πρόσωπο ή τις προβληματικές περιοχές.

Εάν έχετε ακμή και το φαινόμενο σας ενοχλεί, σκεφτείτε να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για να σας κατευθύνει.

• Σφίγγει τους πόρους

Οι ανοικτοί πόροι λειτουργούν ως πυρήνες έλξης βρωμιάς, σκόνης και περιβαλλοντικών ρύπων, που καθόλου δεν ωφελούν την δερματική υγεία. Οι ντομάτες χρησιμοποιούνται σε ανατολικούς πολιτσμούς για την σύσφιξη των πόρων και την πρόληψη των ξεσπασμάτων της ακμής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ