6 αλήθειες που θα κερδίζαμε σημαντικά αν τις ξέραμε - Η αγάπη χτίζεται, δεν χαρίζεται

Κάποια γεγονότα μας σημαδεύουν για πάντα, αλλά...

Καθώς μεγαλώνουμε και οι εμπειρίες συσσωρεύονται, τα παθήματα γίνονται μαθήματα και κάποιες στιγμές, κάποια γεγονότα μας σημαδεύουν για πάντα.

Το σημαντικό είναι οι στιγμές αυτές να μας πηγαίνουν μπροστά, να μας εξελίσσουν στο πώς περνάμε τη ζωή μας, πώς βλέπουμε τα πράγματα.

Υπάρχουν 6 αλήθειες που θα κερδίζαμε σημαντικά αν τις ξέραμε:

1. Η αγάπη χτίζεται, δεν χαρίζεται.

Όλοι ευχόμαστε να βρούμε το άλλο μας μισό, να βρούμε την τέλεια δουλειά, και βάζουμε σαν προϋπόθεση την τέλεια ευχή μας, για να είμαστε καλά.

Αν βρούμε τον τέλειο σύντροφο, θα βελτιωθεί η ζωή μας, αν βρούμε την τέλεια δουλειά θα είμαστε καλοί επαγγελματίες και θα τα δώσουμε όλα, αν βρούμε το τέλειο σπίτι, θα φτιάξουμε το σπιτικό που πάντα ονειρευόμασταν, αν βρούμε το τέλειο μέρος για διακοπές, θα ξεκουραστούμε πραγματικά. Δεν υπάρχει όμως το τέλειο σε τίποτα από τα παραπάνω.

Η τέλεια σχέση θέλει δουλειά, υποχωρήσεις, συζήτηση, κατανόηση και όχι τον τέλειο σύντροφο.

Η τέλεια δουλειά μπορεί να είναι κι αυτή που έχουμε τώρα, φτάνει να την αγαπήσουμε, να επενδύσουμε σε αυτήν, να διαβάζουμε, να καταπολεμήσουμε τις φοβίες μας.

Το τέλειο σπίτι είναι αυτό που έχει τους ανθρώπους που αγαπάμε, είναι αυτό που το κάναμε σπιτικό με τα πράγματα που αγαπάμε και μας θυμίζουν ωραίες στιγμές.

Το τέλειο μέρος είναι αυτό που γνώρισες νέους ανθρώπους, είναι αυτό που πέρασες όμορφα με παλιούς φίλους, είναι αυτό που γέλασες, χαλάρωσες και ξεκουράστηκες.

Δεν βρίσκεις την αγάπη, την τελειότητα ή το πάθος, τα δημιουργείς εσύ.

2. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες δεν είναι πάντα για να τα ξεπερνάμε, ίσως πρέπει μόνο να τα παρακάμψουμε.

Όλες οι ιστορίες που βλέπουμε στις ταινίες, που διαβάζουμε στα βιβλία ή ακούμε στα social media ή στα πηγαδάκια φίλων και γνωστών, μας παρακινούν ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Κάποιες φορές όμως αρκεί να συνεχίσουμε και θα βρούμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις και αργότερα.

Το ότι πονάμε, δε σημαίνει ότι δε πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες.

Το ότι κουβαλάμε βάρη από το παρελθόν, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ελπίζουμε για το μέλλον.

Το ότι αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάζουμε τα δυνατά μας σε ό,τι κάνουμε.

3. Ό,τι κι αν ψάχνουμε, ίσως το έχουμε ήδη.

Ίσως είναι ήδη μέσα μας ή δίπλα μας και δεν το συνειδητοποιούμε. Η αναγνώριση δεν έρχεται από τους άλλους, έρχεται από εμάς τους ίδιους όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας, όταν αναγνωρίσουμε τις δυνατότητές μας, όταν επιβραβεύσουμε τις επιτυχίες μας, όταν νιώσουμε περήφανοι για εμάς. Οι περιπέτειες και το άγνωστο, μπορεί να μη κρύβονται στις ζούγκλες της Αφρικής ή στη συμμετοχή μας στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Ίσως είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, φτάνει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εμφανιστούν, να ξεβολευτούμε λιγάκι, να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, να βρούμε το άγνωστο και την περιπέτεια μέσα μας.

4. Ας δούμε την περιπέτεια σαν κάτι που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε.

Δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψει κανείς στα πέρατα του κόσμου. Μπορεί να ταξιδέψει με τη φαντασία του, μέσα από τη συζήτηση με κάποιον που τον εμπνέει, μέσα από τα βιβλία. Προσπαθήστε να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που σας βγάζουν τον καλύτερό σας εαυτό, που σας εξιτάρουν, που σας ωθούν να γίνετε καλύτεροι, που σας προσφέρουν ένα παράθυρο στον κόσμο. Κάντε τα πράγματα διαφορετικά, πιο περιπετειώδη, μη βαλτώνετε, μη βουλιάζετε. Συζητήστε με ανθρώπους που έχουν άποψη και την υποστηρίζουν με επιχειρήματα, ακόμα κι αν είναι διαφορετική από τη δική σας. Δοκιμάστε καινούργια πράγματα. Η περιπέτεια είναι στο μυαλό μας.

5. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ: τρέχουμε προς μια κατεύθυνση γιατί εκεί θέλουμε να πάμε ή απομακρυνόμαστε από κάτι που δε θέλουμε;

Στοχεύουμε εκεί που θέλουμε να φτάσουμε ή τρέχουμε μακριά από εκεί που δε θέλουμε να είμαστε; Έχει πολλή μεγάλη διαφορά αν κάνουμε μια σχέση γιατί μας ικανοποιεί και είναι αυτό που θέλουμε ή γιατί φοβόμαστε τη μοναξιά. Επιλέγουμε μια δουλειά γιατί όντως μας αρέσει ή για να μην μας πουν ανάξιους και τεμπέληδες; Δεν αρκεί να ξέρουμε τι ΔΕ θέλουμε, πρέπει να ξέρουμε και τι θέλουμε, γράφει η  Ιωάννα Ελ Σοκάρυ στο tsmperlidou.gr.

6. Η εξέλιξη πολλές φορές δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει πιο πολλά ή καλύτερα.

Μπορεί απλά να σημαίνει διαφορετικά. Είμαστε πολυδιάστατα πλάσματα. Το να μεγαλώνουμε και να αλλάζουμε και να καλυτερεύουμε και να προοδεύουμε, μπορεί να είναι ότι γινόμαστε ή κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν πηγαίνουν πάντα όλα προς τα πάνω σε μεγέθη, ποσά, θέσεις, ιεραρχία. Κρατήστε δίπλα σας ανθρώπους που σας καλύπτουν σε διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς σας και της ζωής σας. Που σας λένε το διαφορετικό, που σας ωθούν να σκεφτείτε διαφορετικά.

Οι εμπειρίες του καθενός και τα βιώματα αποτελούν τις δικές του αλήθειες και αξίες σύμφωνα με τις οποίες θέλει να πορευτεί. Κρατήστε τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά, προσπαθώντας να εισπράξετε όσες περισσότερες εμπειρίες μπορείτε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ