Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει Κρουασάν μπανόφι - Ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει

Θα τα λατρέψουν τα παιδιά σας... 

Συστατικά

  • 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 100 γρ. dulce de leche
  • 2 μπανάνες
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. σαντιγί
  • 50 γρ. σάλτσα καραμέλας
  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

  • Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και την κόβουμε περιμετρικά ώστε να έχουμε έναν κύκλο 30 εκ.
  • Κόβουμε σε 6 τρίγωνα και μοιράζουμε το dulce de leche.
  • Μοιράζουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και απλώνουμε λίγο νερό στην άκρη της σφολιάτας.
  • Πιάνουμε τις γωνίες της σφολιάτας από την εξωτερική πλευρά του κύκλου και τυλίγουμε προς το κέντρο για να φτιάξουμε τα κρουασάν.
  • Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και απλώνουμε σαντιγί, σάλτσα καραμέλας και λιωμένη κουβερτούρα.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ