Αλατόνερο στο δέρμα; Πέντε τρόποι που το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βελτιώσει την υγεία της επιδερμίδας (βίντεο)

Βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος και σφραγίζει τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας

Μπορείτε να δοκιμάσετε απλά και πανεύκολα hacks για να βελτιώσετε το δέρμα σας. Ένα εξ αυτών είναι και οι πλύσεις με αλμυρό νερό της θάλασσας. Το αλατόνερο λέγεται ότι μπορεί να αναζωογονήσει και να επιδιορθώσει την εμφάνιση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών σας.

Ενδεικτικά:

• Μειώνει την ακμή

Το αλατόνερο απορροφά φυσικά τα βακτήρια στο δέρμα. Σφίγγει επίσης το δέρμα και καθαρίζει τους πόρους, ενώ είναι αποτοξινωτικό. Τα άνω βοηθούν στην μείωση της εμφάνισης ακμής στο δέρμα.

• Αντιμετωπίζει δερματικές παθήσεις

Οι δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, ακόμη και η υπερβολική ξηρότητα μπορεί να είναι άβολες ή και επώδυνες. Το τακτικό πλύσιμο του δέρματός σας με θαλασσινό νερό μπορεί να μειώσει ορισμένα από τα συμπτώματα των δερματικών παθήσεων. Το θαλασσινό αλάτι περιλαμβάνει ζωτικά θεραπευτικά μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

• Λειτουργεί ως τονωτικό προσώπου

Το αλμυρό νερό λειτουργεί ως τονωτικό προσώπου και συχνά χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των πόρων, την απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας από το δέρμα. Κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπό σας και πριν εφαρμόσετε το καθημερινό σας μακιγιάζ, ψεκάζετε το πρόσωπό σας με ένα DIY spray θαλασσινού νερού για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και να περιορίσετε τη λιπαρότητα. Μπορείτε να επαναλάβετε μέσα στην ημέρα.

• Είναι υπέροχο απολεπιστικό

Το αλάτι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό απολεπιστικό. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αναζωογονεί, φωτίζει, συσφίγγει και μαλακώνει την επιδερμίδα. Εάν δεν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τότε μπορείτε να ενσωματώσετε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ένα από τα οφέλη του αλμυρού νερού για το δέρμα είναι ότι βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

• Χρησιμοποιείται σε μάσκες προσώπου

Το θαλασσινό αλάτι δεν είναι μόνο μια εξαιρετική φυσική λύση για να περιορίσετε την υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα, αλλά επίσης ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα. Η χρήση θαλασσινού αλατιού σε μάσκες προσώπου βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος και σφραγίζει τη φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας στο δέρμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ