Εγκαίνια απόψε για το νέο εστιατόριο “Senta” με άρωμα Ιαπωνίας – Ο master chef Νίκος Πολιτάκος απογειώνει τα nigiri & τα hosomaki

Το «Δειπνοσοφιστήριον» ανοίγει το νέο του εστιατόριο

«Senta», το νέο εστιατόριο του ομίλου «Δειπνοσοφιστήριον» αποτελεί σαφή αναφορά στην ιαπωνική γαστρονομική κουλτούρα και αρχιτεκτονική. Η επιλογή ονόματος δεν ήταν τυχαία καθώς σημαίνει «κέντρο» μαρτυρώντας την τοποθέτησή του στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Στην Στοά Σπυρομήλιου, από τις 10 Νοεμβρίου, οι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας θα βρεθούν σε έναν χώρο που θα τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ζεν, λιτές, minimal αρχιτεκτονικές γραμμές με το ξύλο να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, διαμορφώνουν τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να πρωταγωνιστήσει η ίδια η γεύση.

Το μενού, όπως και η εμφάνιση των ανθρώπων του Senta αναδύουν άρωμα Ιαπωνίας. Η ένδυση του προσωπικού αποτελεί μια σύγχρονη αποτύπωση των παραδοσιακών ιαπωνικών στολών με κύριο χαρακτηριστικό την απλότητα των γραμμών και την ευθεία κοπή των ρούχων. 

Επικεφαλής, ο master της ιαπωνικής κουζίνας Nίκος Πολιτάκος, που με την πολυτάλαντη ομάδα του υπόσχονται να οδηγήσουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους στο να δοκιμάσουν και να λατρέψουν τις γεύσεις τους: signature rolls, hosomaki, nigiri, sake tataki, ebi tempura, gyu katsu sando αλλά και παραδοσιακό shiromi oshizushi είναι μόνο κάποιες από αυτές. Μεταφέροντας την αγάπη του για την ιαπωνική κουλτούρα στα πιάτα του, ο Νίκος Πολιτάκος παντρεύει φίνα υλικά με υψηλό αισθητικό κριτήριο και πρωτοποριακή τεχνογνωσία.

Ο ιδιαίτερος κατάλογος με οινικές επιλογές από τον Άρη Σκλαβενίτη εμπλουτίζει το γευστικό ταξίδι, ενώ με την υπογραφή των Baba au Rum στα cocktails η εμπειρία απογειώνεται.

Ραντεβού λοιπόν, στο κέντρο ή αλλιώς στο «Senta». Έτσι κι αλλιώς, ο προορισμός είναι ένας, μοναδικός & βρίσκεται στην καρδιά της Πρωτεύουσας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Instagram: senta_japanese ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3211315 ή στο e-mail: info@senta.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ