Κατερίνα Βρανά: «Είμαι ανάπηρη, δεν χάθηκε ο κόσμος - αντιμετωπίζω μεγάλα προβλήματα στην Αθήνα» (βίντεο)

Όλα όσα είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2night Show» την Κατερίνα Βρανά. Η αγαπημένη κωμικός περιέγραψε μεταξύ άλλων με γλαφυρό τρόπο, πώς βιώνει η ίδια την αναπηρία που προέκυψε στη ζωή της, το 2017

«Το 2017 σχεδόν πέθανα. Διάτρηση εντέρου, που οδήγησε σε σηψαιμία και σηπτικό σοκ, σχεδόν πέθανα, αλλά δεν πέθανα - σπόιλερ. Άφησε πάρα πολλά κατάλοιπα» είπε η νωστή stand up comedian ενώ στη συνέχεια ο παρουσιαστής την ρώτησε:«Τι σου έχει μείνει από αυτή την ιστορία;» .

«Ότι η αναπηρία δεν είναι κάτι κακό, είναι μία κατάσταση. Δηλαδή, “τι να κάνουμε, έγινε κι αυτό" και δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε από αυτό, ούτε από την λέξη «αναπηρία». Νομίζω έχει αρχίσει λίγο και η πολιτεία κι η κοινωνία και κινείται όχι μόνο προς την αποδοχή, αλλά και την ένταξη ανθρώπων με δυσκολίες στην κοινωνία, την καθημερινή ζωή» απάντησε.

«Αλλά αντιμετωπίζω ακόμα μεγάλα θέματα, ιδίως σε παλιές πόλεις, όπως η Αθήνα ή η Ρώμη. Είχα πάει Ρώμη παλιά και ξαναπήγα ως ανάπηρη. Γρηγόρη, μου βγήκε η πίστη. Δηλαδή, οι αρχαίες πόλεις, λόγω αρχαιότητας και δομής, έχουν στενούς δρόμους, χάλια πεζοδρόμια, γλιστράνε, δεν υπάρχουν προσβάσεις, ο κόσμος παρκάρει όπου να 'ναι και δεν μπορείς να περάσεις από ράμπα σε πεζοδρόμιο» πρόσθεσε επίσης.

Και η Αθήνα είναι βέβαια μία από τις πόλεις που χρειάζεται πολλή δουλειά, σχολίασε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, με την Κατερίνα Βρανά να απαντά: «πάρα πολλή δουλειά, ναι. Δυσκολεύει το ότι είμαστε και σε ανηφόρες. Παγκράτι, Κολωνάκι, Κυψέλη είναι δύσκολες περιοχές.»

Σχολιάζοντας μάλιστα την παρατήρηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι φωτιστικά και δέντρα είναι συχνά στη μέση των πεζοδρομίων και όχι στην άκρη (σ.σ ώστε να περνούν άνετα τα αμαξίδια», η Κατερίνα Βρανά σχολίασε σκωπτικά: «Χάνεται η ομορφιά, πώς θα το δεις το φωτιστικό;»

Ερωτηθείσα για την κριτική που είχε δεχθεί όταν σε σχόλιό της προς τον Κώστα Μακεδόνα παράλλαξε την τηλεοπτική ατάκα της Τζένης Μπότση, γράφοντας «Τι έγινε Κωστάκη σε γουστάρει η ανάπηρη;», η Κατερίνα Βρανά απάντησε: «Λένε ότι το ανάπηρη, ενώ αυτοσαρκαζόμουν, μου είπαν ότι δεν είναι σωστό να το λέω αυτό. Κι είπα, πρώτον είμαι ανάπηρη, δεν χάθηκε ο κόσμος, είναι ο επιστημονικός, ιατρικός όρος. Ανάπηρη.»

«Μήπως η φράση «ειδικές ικανότητες» είναι πιο...;» ρώτησε ο παρουσιαστής με εκείνη να του λέει: «Όχι, δεν είμαι ο σούπερμαν. Καλά είμαι, είμαι θεά (...)  Μου είπαν ότι υπάρχουν και όρια. "Δεν μπορείς". Τι δεν μπορώ; Να λέω τον εαυτό μου «ανάπηρη;» Η απάντησή μου ήταν να μη θίγεστε με τις λέξεις, να θιχτείτε που δεν υπάρχει πρόσβαση σε όλη την Ελλάδα για τους ανάπηρους. Η λέξη σε έφαγε;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ