Η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης Malala παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Asser σε μια ρομαντική τελετή (φωτό)

Το 2012 την είχε πυροβολήσει στο κεφάλι πακιστανός Ταλιμπάν...

Η ακτιβίστρια και βραβευμένη με Νόμπερ Ειρήνης Malala πνατρευτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της σε μια ρομαντική τελετή, με την ίδια να ανεβάζει στο Instagram δύο φωτογραφίες, στις οποίες την βλέπουμε μαζί με τον αγαπημένο της Asser.

Σήμερα είναι μια πολύτιμη ημέρα στη ζωή μου. Ο Asser και εγώ δεσμευτήκαμε για να είμαστε σύντροφοι για μια ζωή. Γιορτάσαμε μια μικρή nikkah τελετή στο σπίτι μας στο Μπέρμιγχαμ με τις οικογένειές μας.

Στείλτε μας τις προσευχές σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που περπατάμε μαζί και για το ταξίδι που έχουμε μπροστά μας» έγραψε η ακτιβίστρια στην ανάρτησή της.

Στις εικόνες βλέπουμε την 24χρονη να φορά ένα παραδοσιακό ροζ νυφικό Nikah και να χαμογελά δίπλα στον σύζυγό της, ο οποίος πέρυσι διορίστηκε διευθυντής επιχειρήσεων του πακιστανικού Cricket Board

Instagram: malala

Η Malala Yousafzai (Μαλάλα Γιουσαφζάι) είχε κερδίσει το 2014 το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Το 2012 την είχε πυροβολήσει στο κεφάλι πακιστανός Ταλιμπάν, εξαιτίας της εκστρατείας της υπέρ της μόρφωσης των κοριτσιών. Είχε γίνει γνωστή χάρη στο ιστολόγιο το οποίο έγραφε με ψευδώνυμο στον ιστότοπο του BBC, στα 11 της χρόνια, για τη ζωή στα εδάφη υπό την κατοχή των πακιστανών Ταλιμπάν.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με μερικούς ακτιβιστές και ακτιβίστριες στο Αφγανιστάν, και μου είπαν ότι ανησυχούν για το πώς θα είναι η ζωή τους», είχε πει τον Αύγουστο η νεαρή, αναφερόμενη στην ανακατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν.


Είχε σημειώσει επίσης πως έστειλε γράμμα στον πακιστανό πρωθυπουργό Ιμράν Χαν, καλώντας τον να υποδεχθεί αφγανούς πρόσφυγες και να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά «θα έχουν πρόσβαση στη μόρφωση, θα είναι ασφαλή και προστατευμένα, ότι δεν θα πάει χαμένο το μέλλον τους».

Η Malala μεταφέρθηκε για νοσηλεία και εγκαταστάθηκε στην Αγγλία μετά την απόπειρα δολοφονίας της. Πέρυσι πήρε πτυχίο από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου σπούδασε φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες και οικονομικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ