Αναζωπυρώστε τη σεξουαλική χημεία! Ακολουθούν 7 συμβουλές για να επαναφέρετε το πάθος στον γάμο σας

Η σωματική στοργή θέτει τις βάσεις για το σεξουαλικό άγγιγμα

Ευτυχώς ή δυστυχώς, η πρώτη αυτή φάση του έρωτα ή του γάμου, όταν οι σύντροφοι μόλις και μετά βίας αντέχουν να είναι ο ένας μακριά από τον άλλον δεν διαρκεί για πάντα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ωκυτοκίνη, ορμόνη που αυξάνει τα επίπεδα δέσμευσης μεταξύ των συντρόφων και απελευθερώνεται κατά το αρχικό στάδιο του ερωτισμού προκαλεί στα ζευγάρια ευφορία και διέγερση από το σωματικό άγγιγμα. Στην πραγματικότητα λειτουργεί δίνοντάς μας άμεσες ανταμοιβές που μας δένουν με τον εραστή μας.

Το να κρατάτε τα χέρια, οι αγκαλιές και το τρυφερό άγγιγμα είναι υπέροχοι τρόποι για να επιβεβαιώσετε την αγάπη σας για τον σύντροφό σας. Και η σωματική στοργή θέτει τις βάσεις για το σεξουαλικό άγγιγμα που επικεντρώνεται στην ευχαρίστηση. Ο σεξοθεραπευτής και παιδαγωγός Dr. Micheal Stysma συνιστά να θέσετε ως στόχο να διπλασιάσετε τη διάρκεια του χρόνου που φιλάτε, αγκαλιάζετε και χρησιμοποιείτε το αισθησιακό άγγιγμα, εάν θέλετε να βελτιώσετε τον γάμο σας.

Ακολουθούν 7 συμβουλές για να επαναφέρετε το πάθος στο γάμο σας:

  • Αλλάξτε το μοτίβο στο σεξ

Αποφεύγετε να επικρίνετε ο ένας τον άλλον και σταματήστε το «παιχνίδι ευθυνών». Για παράδειγμα, αν είστε αυτός ή αυτή που συνήθως απορρίπτει την πρόταση του/της συντρόφου σας να κάνετε σεξ, δοκιμάστε να κάνετε τώρα εσείς το πρώτο βήμα. Αν πάλι είστε από την άλλη πλευρά, καλύτερα να διακόψετε τις “απαιτήσεις” ή τα παράπονα για την απούσια εγγύτητας.

  • Κρατήστε τα χέρια πιο συχνά

Το να κρατάτε τα χέρια, το αγκάλιασμα και το άγγιγμα μπορεί να απελευθερώσει ωκυτοκίνη προκαλώντας μια ηρεμιστική αίσθηση. Μελέτες δείχνουν ότι απελευθερώνεται και κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού οργασμού. Επιπλέον, η σωματική στοργή μειώνει τις ορμόνες του στρες – μειώνοντας τα καθημερινά επίπεδα της κορτιζόλης.

  • Αφήστε την ένταση να σιγοβράζει

Ο εγκέφαλός μας βιώνει περισσότερη ευχαρίστηση όταν η προσμονή της ανταμοιβής συνεχίζεται για κάποιο χρονικό διάστημα πριν τη λάβουμε. Γι’ αυτό αφιερώστε χρόνο στα προκαταρκτικά παιχνίδια, μοιραστείτε φαντασιώσεις, αλλάξτε τοποθεσίες και κάντε το σεξ πιο ρομαντικό.

  • Διαχωρίστε τη σεξουαλική οικειότητα από τη ρουτίνα

Προγραμματίστε χρόνο οικειότητας και αποφύγετε το να μιλάτε για προβλήματα σχέσεων και οικιακές δουλειές στην κρεβατοκάμαρα. Η σεξουαλική διέγερση πέφτει κατακόρυφα όταν είμαστε αποσπασμένοι και αγχωμένοι.

  • Αφιερώστε χρόνο για να περάσετε με τον/την σύντροφό σας

Δοκιμάστε μια ποικιλία δραστηριοτήτων που θα προσφέρουν ευχαρίστηση και στους δύο. Διασκεδάστε με το φλερτ και εξασκηθείτε σε αυτό ως τρόπο για να πυροδοτήσετε τη σεξουαλική επιθυμία και την οικειότητα.

  • Δοκιμάστε να είστε πιο ευάλωτοι συναισθηματικά κατά τη διάρκεια του σεξ

Μοιραστείτε τις πιο εσωτερικές σας επιθυμίες και φαντασιώσεις με τον/την σύντροφό σας. Εάν φοβάστε τη συναισθηματική οικειότητα, σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε ατομική θεραπεία ή θεραπεία ζευγαριού.

  • Και τέλος κάντε το σεξ προτεραιότητα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ