Βόλος: Η εξέταση DNA «έδειξε» τον 39χρονο δολοφόνο - πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα 12 χρόνια μετά (βίντεο)

Σκότωσε τη νονά του και την μητέρα του δικηγόρου του...

Σοκαριστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 75χρονης γυναίκας, στον Βόλο, από τον 39χρονο βαφτισιμιό της, ο οποίος είχε διαπράξει πριν από 12 χρόνια, δηλαδή το 2009, ακόμη μία δολοφονία ηλικιωμένης γυναίκας, που μέχρι σήμερα δεν είχε διαλευκανθεί.

Ειδικότερα ο 39χρονος Βολιώτης ντελιβεράς, πατέρας δύο παιδιών, που σκότωσε τη νονά του, δολοφόνησε με τον ίδιο τρόπο και τη 69χρονη μητέρα του δικηγόρου του στο σπίτι της στην οδό Μελίνας Μερκούρη 17 στη Νέα Ιωνία τον Αύγουστο του 2009, όταν ο ίδιος ήταν ακόμη ηλικίας 27ετών.

Η υπόθεση ανασύρθηκε τώρα από το αρχείο της Εισαγγελίας Βόλου και ο δράστης αναμένεται να κληθεί σε απολογία το επόμενο χρονικό διάστημα. Προσωρινά δεν είναι γνωστό το κίνητρο του φόνου, που ερευνάται από τις αρχές.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν διαπιστώσει ότι από το σπίτι της 69χρονης έλειπαν η τσάντα της, που περιείχε ποσό 20 ευρώ και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, όμως οι εσωτερικοί χώροι δεν ήταν ανακατεμένοι. Είχαν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο αδίστακτος κακοποιός ήθελε να τους αποπροσανατολίσει και να δώσει την εντύπωση ότι το κίνητρο ήταν η ληστεία. Ολα, όμως, τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο φονιάς είναι οικείο πρόσωπο, αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν.

Πώς έφθασαν οι αρχές στην εξιχνίαση - η ξέταση DNA

Το ανεξιχνίαστο έγκλημα διαλευκάνθηκε μετά τη εξέταση DNΑ, στην οποία υποβλήθηκε ο δράστης με εντολή του ανακριτή Βόλου. Για το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας ήταν θέμα χρόνου να δέσουν την υπόθεση.

Στην τράπεζα του Εγκληματολογικών Ερευνών υπήρχε δείγμα DNA από τα νύχια της άτυχης 69χρονης, το οποίο είχε ληφθεί μετά το στυγερό έγκλημα και φαινόταν να ανήκει σε άγνωστο νεαρό άρρεν. Τα δύο δείγματα ταίριαξαν απόλυτα, προκαλώντας σεισμό στον Βόλο και σε ολόκληρο το πανελλήνιο και επιβεβαιώνοντας τις υποψίες που είχε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ότι ο 39χρονος συνδέεται και με αυτόν τον φόνο.

Ο γνωστός νομικός ενημερώθηκε χθες το πρωί, όπως και η οικογένειά του, από την Αστυνομία ότι ο 39χρονος, που υπερασπίστηκε την περασμένη Πέμπτη με σθένος για το φονικό στην περιοχή Καζανάκι, λέγοντας ότι βρισκόταν ε βρασμώ ψυχής και ότι είχε μειωμένο καταλογισμό, είναι ο δράστης της δολοφονίας της μητέρας του και του κακού που βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, στερώντας της το στήριγμά της.

Από την πρώτη στιγμή που αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου βρήκαν νεκρή την 75χρονη στην περιοχή Καζανάκι άρχισαν να υποπτεύονται τη σύνδεση των δύο φόνων, καθώς ο τρόπος που διαπράχτηκαν τα δύο εγκλήματα ήταν πανομοιότυπος. Εφερε και η σορός της Ευθαλίας Αβραμίδου - Αλεξούλη χτυπήματα (42) από αλλεπάλληλες μαχαιριές σε όλο το αριστερό μέρος του κορμού της, όπως ακριβώς και της Νίκης Μηλίνη, η οποία κατέληξε από 25 μαχαιριές επίσης στην αριστερή πλευρά του κορμιού της.

Οταν εντόπισαν τον δράστη οι υποψίες πήραν τη μορφή βεβαιότητας αφού ο παππούς και η γιαγιά του 39χρονου διέμεναν στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε η μητέρα του δικηγόρου. Χρειάζονταν μόνο την εξέταση του DNA για να δέσουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες για το έγκλημα της 69χρονης είχαν ληφθεί12 δείγματα DNA. Κανένα από αυτά δεν ταίριαζε με το υλικό που είχαν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές από τη σορό της άτυχης γυναίκας. Ομως, το υλικό που είχε συλλεχθεί από τα νύχια της θανούσας υπήρχε στην τράπεζα του Εγκληματολογικών Ερευνών ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση που ο δράστης εμπλεκόταν σε άλλα αδικήματα, αναφέρει το taxydromos.gr.

Μουδιασμένη η γειτονιά της 69χρονης

Οι εξελίξεις σοκ πάγωσαν τη γειτονιά της Νίκης Μηλίνη, η οποία ήταν μία εξαίρετη γυναίκα και πάντοτε όλοι τη θυμόντουσαν με τις καλύτερες αναμνήσεις. Ο επαγγελματίας Χρήστος Νταής δήλωσε χθες: «Πέσαμε από τα σύννεφα». Όμως, επισήμανε ότι η οικογένεια του μακελάρη και ο ίδιος ο δολοφόνος επισκέπτονταν συχνά τον παππού και τη γιαγιά και έτσι ο 39χρονος είχε αποκτήσει σχέσεις και με την άτυχη γυναίκα και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Αλλος κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι νόμιζαν ότι το έγκλημα είχε εξιχνιαστεί εδώ και χρόνια. «Δεν ξέραμε ότι παρέμενε ανοιχτό για τις αρχές», επισήμανε.

Ανακουφισμένος ο δικηγόρος από την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας του

Ανακουφισμένος που έστω και μετά από 12 χρόνια εξιχνιάστηκε επιτέλους η στυγερή δολοφονία της μητέρας του δηλώνει ο γιος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος είχε την τραγική τύχη να υπερασπιστεί τον δολοφόνο της μητέρας του.


Ο ίδιος όλο αυτά τα χρόνια ουδέποτε έπαψε να δίνει στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών και την εξιχνίαση του εγκλήματος, που είχε τυλίξει το σπίτι του στο πένθος στερώντας από την οικογένειά του το πολύτιμο στήριγμά της.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις στον Ταχυδρόμο ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ