Όταν η Marilyn Monroe φόρεσε το χρυσό φόρεμα & έγραψε ιστορία στην μοδα των ακαταμαχητων θηλυκών (φωτό)

Θεωρήθηκε «επικίνδυνο» για την εποχή

Ήταν το 1953 όταν το αιώνιο σύμβολο της θηλυκότητας η Marylin Monroe φόρεσε το χρυσό φόρεμα και πόζαρε στον φακό του Gene Kornman.

Σχεδιασμένο από τον William Travilla για το Gentlemen Prefer Blondes (1953) το συγκεκριμένο φουστάνι θα θεωρηθεί «επικίνδυνο» για την εποχή και θα εμφανιστεί στην ταινία μοναχά για μερικά λεπτά.

Άλλωστε η strar είχε ήδη προκαλέσει σκάνδαλο όταν είχε φωτογραφηθεί γυμνή λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1949, και έτσι το στούντιο δεν ήθελε κακή δημοσιότητα ή αρνητική προσοχή. Ωστόσο η Monroe το φόρεσε στα Photoplay Awards την ίδια χρονιά.

Ο Travilla σχεδίασε τα κοστούμια της Marilyn και για άλλες 7 ταινίες, με τον ίδιο να έχει αναφέρει ότι ήταν ανάμεσα στα αγαπημένα του, από τα ντυσίματα της star λόγω της τέλειας σιλουέτας της.

Στο συγκεκριμένο φόρεμα, όπως αναφέρει το vintag.es.com του άρεσε ιδιαίτερα το στήθος της, λέγοντας ότι είχε: «το καλύτερο στήθος στο Χόλιγουντ».

Όχι λόγω του σχήματος ή του μεγέθους, αλλά καθώς του έδωσε την δυνατότητα να εξερευνήσει ένα χαμηλότερο κόψιμο για το ντεκολτέ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ