Βασίλισσα Λετίσια: «Λιώνει» στο γυμναστήριο… μαύρη παντελόνα για την Όπερα, τουαλέτα & τιάρα για επίσημο δείπνο (φωτό & βίντεο)

Μαζί με τον βασιλιά Φελίπε υποδέχτηκαν τον Σέρτζιο Ματαρέλα

Επίσημο δείπνο παρέθεσαν ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας που υποδέχτηκαν στο παλάτι της Μαδρίτης τον Ιταλό πρόερδο Σέρτζιο Ματαρέλα και την κόρη του Λάουρα.

Εντυπωσιακή η 49χρονη μονάρχης επέλεξε για την περίσταση μια μαύρη τουαλέτα που άφηνε ακάλυπτα τα καλογυμνασμένα χέρια της. Η αλήθεια είναι πως αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες η πρώην δημοσιογράφος μάλλον «λιώνει» στο γυμναστήριο!

Via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ιστορία πίσω από τα κοσμήματα της βασίλισσας Λετίσια

Βέβαια αν κάτι τραβούσε τα βλέμματα τότε σίγουρα αυτή ήταν η τιάρα της η οποία ονομάζεται Queen Maria Christina’s Loop Tiara. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασκευάστηκε από τον Cartier για την Αρχιδούκισσα Μαρία Χριστίνα της Αυστρίας ως δώρο για τον γάμο της το 1879 με τον βασιλιά Αλφόνσο ΙΒ' της Ισπανίας.

Όπως αναφέρει το royalcentral.co.uk παρέμεινε στην οικογένεια έκτοτε, αν και, μετά το θάνατο της κόμισσας της Βαρκελώνης, δεν ήταν σαφές εάν η τιάρα είχε γίνει προσωπική περιουσία της Infanta Pilar ή αν ο αδελφός της, βασιλιάς Χουάν Κάρλος, είχε την τιάρα στην οικογενειακή συλλογή.

Via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ωστόσο η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας την φόρεσε για πρώτη φορά το 2006, κατά τη διάρκεια μιας κρατικής επίσκεψης στη Νορβηγία, διευκρινίζοντας έτσι την τρέχουσα κατάσταση της τιάρας.

Η Λετίσια στο επίσημο δείπνο με τον Ιταλό πρόεδρο και την κόρη του, η οποία εκτελεί χρέη Πρώτης Κυρίας, αφού η μητέρα της δεν είναι στη ζωή, συνδύασε την τουαλέτα της με μικρά σκουλαρίκια, ένα διαμαντένιο κολιέ και μια καρφίτσα που συνδέονται με τη βασίλισσα Βικτώρια Ευγενία, ή Ena, όπως ήταν γνωστή.

Via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κολιέ της βασίλισσας έχει επίσης μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Η βάση του δημιουργήθηκε από τον Ισπανό κοσμηματοπώλη Ansorena ως γαμήλιο δώρο από τον βασιλιά Alfonso XIII στη νέα του νύφη. Όσο ήταν παντρεμένοι, σε μεγάλες περιστάσεις όπως γέννες, γενέθλια και επετείους της έκανε δώρο επιπλέον διαμάντια που θα πρόσθετε η Ένα στο κολιέ, το οποίο κατέληξε να έχει διπλή σειρά από διαμάντια.

Τελικά οι δύο σειρές χωρίστηκαν, με τη μακρύτερη να τοποθετείται στο joyas de pasar (κοσμήματα που πρέπει να περάσουν στις επόμενες γενιές).

Για το δείπνο η Λετίσια φόρεσε την πιο κοντή σειρά, ενώ με το κολιέ είχε εμφανιστεί και στην τελετή ενθρόνισης του αυτοκράτορα Ναρουχίτο της Ιαπωνίας το 2019.

Via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο πέτο της δε είχε καρφιτσώσει το φύλλο του Μεγάλου Σταυρού του Τάγματος της Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας και ένα κομμάτι από το joyas de pasar, μια καρφίτσα με ένα μεγάλο γκρίζο μαργαριτάρι στο κέντρο που περιβάλλεται από δύο συστάδες διαμαντιών. 

Η αρχική καρφίτσα είχε μόνο μια σειρά διαμαντιών που περιέβαλλε το κεντρικό μαργαριτάρι. Ωστόσο, κάποια στιγμή κατά την παραμονή του κομματιού στο θησαυροφυλάκιο της Ena, προστέθηκε η δεύτερη σειρά διαμαντιών.

Via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η καρφίτσα μπορεί να φορεθεί με διαφορετικά μενταγιόν, ή χωρίς κανένα μενταγιόν. Η βασίλισσα Λετίσια φαίνεται ότι επέλεξε ένα γκρι μενταγιόν σε σχήμα αχλαδιού από μαργαριτάρι, το ίδιο που φορούσε όταν έκανε το ντεμπούτο της, στην τελετή Pascua Militar το 2019.

Από την ιταλική πλευρά, ο Πρόεδρος Mattarella έλαβε το Κολάρο του Τάγματος της Καθολικής Ισαβέλλας, ενώ η κόρη του Λάουρα, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Luigi Di Maio, ο γενικός γραμματέας της ιταλικής Προεδρίας Ugo Zampetti και ο νυν Ιταλός Πρέσβης στη Μαδρίτη ο Riccardo Guariglia έχουν λάβει όλοι τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Καθολικής Ισαβέλλας.

Η παντελόνα της Λετίσια στην Όπερα

Και επειδή Λετίσια είναι αυτή και δεν χορταίνουμε να βλέπουμε τα outfits της, έχουμε άλλο ένα σύνολο της μονάρχη να σας δείξουμε. 

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες στην πρεμιέρα της όπερας 'Partenope' στο Βασιλικό Θέατρο της Μαδρίτης, με την μητέρα της πριγκίπισσας Λεονόρ και της πρικγίπισσας Ινφάντα Σοφίας να επιλέγει ένα μαύρο outfit.

 

 

Ειδικότερα φόρεσε μαύρο αμάνικο τοπ (139 λιρών) από την Hugo Boss με μια παντελόνα από την Carolina Herrera. Ολοκλήρωσε το σύνολο της με μαύρα αξεσουάρ για να πετύχει το λαμπερό βραδινό look.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regalfille (@regalfille1)

Πάντως και σε αυτή της εμφάνιση δεν μπορούσαμε να μην προσέξουμε πόσο γυμνασμένα χέρια έχει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ