Ρούλα Ρέβη: «Μια μαμά μια νύχτα, πριν γεννήσει 2 πρόωρα μωρά - η εικόνα του παιδιού σου στη θερμοκοιτίδα...» (φωτό)

Το δυνατό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

 

Ένα δυνατό μήνυμα έστειλε μέσα από ανάρτησή της στο Instagram η Ρούλα Ρέβη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας που τιμάται σήμερα 17 Νοεμβρίου.

Η φωτογράφος δημοσίευσε ορισμένες εικόνες, σε μια από τις οποίες την βλέπουμε με φουσκωμένη κοιλίτσα μια ημέρα πριν γεννήσει τα δίδυμα παιδιά της με τον Αποστόλη Τότσικα.

Φωτό: Instagram

Παράλληλα ανέβασε στο Instagram και φωτογραφίες με τα δίδυμα αγγελούδια της, μέσα από το μαιευτήριο.

Φωτό: Instagram

«Μια μαμα μια νύχτα πριν γεννήσει 2 πρόωρα μωρα . Που τώρα της μιλάνε, την μαλώνουν καμία φορά, τη συμβουλεύουν ?? την φροντίζουν και την νοιάζονται . ! Σήμερα παγκόσμια μέρα προωροτητας , αν σου τα φέρει έτσι η ζωή μην σκεφτείς ούτε λεπτό πως αυτό δεν θα περάσει, θα περάσει και θα φυγει και θα ξεχαστεί !

Πάντα εκεί πίσω από τα υγρά σου μάτια θα είναι κρυμμένη η εικόνα του παιδιού σου στη θερμοκοιτίδα , σκληρή και γλυκιά ταυτόχρονα. να σε κάνει περήφανη που γέννησες τους μαχητές σου ! Έτοιμοι για μάχη οικογενειακώς δεν μασάμε !

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roula Revi (@roula.revi)

 

Μαμάδες εκεί στο διάδρομο σας αγαπω σας σκέφτομαι , πάντα θα σας σκέφτομαι , και θα σας υπόσχομαι πως όλα μπορούν και θα πάνε καλά ! ???????» έγραψε στην ανάρτηση στέλνοντας την αγάπη της σε όλες τις μαμάδες.

Το Χαμόγελο του Παιδιού για την Παγκόσμια Ημέρα Πρωορότητας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 25+1 χρόνια συνεχούς Προσφοράς δίπλα σε κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας έχει στηρίξει 275,077 παιδιά υπηρετώντας καθημερινά την αξία της ζωής, και ειδικότερα αυτές τις κρίσιμες μέρες της πανδημίας, ώστε σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς όλα τα παιδιά να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία. Παράλληλα, μέσα από τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις υγείας στηρίζει νεογνά που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, διακομίζοντας πανελλαδικά πρόωρα μωρά που χρήζουν άμεσης και ασφαλούς μεταφοράς με τις τελευταίας τεχνολογίας θερμοκοιτίδες και τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Νεογνών και Παιδιών του Οργανισμού.

Η 17η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, ημέρα ευαισθητοποίησης για τις προκλήσεις του πρόωρου τοκετού, αναδεικνύοντας τους κινδύνους και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν τα πρόωρα βρέφη και οι οικογένειές τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τη Νεογνολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου και τη Διευθύντρια Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, κα Νικολέττα Ιακωβίδου θέτει στη διάθεση της Κλινικής και των νέων γονέων το σύνολο των υπηρεσιών στήριξης του Οργανισμού. Παράλληλα, στο πλαίσιο συμμετοχής του στις σημερινές Δράσεις της Νεογνολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας φωταγωγεί με τη σειρά του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής  Επέμβασης «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» στο μωβ χρώμα της προωρότητας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της Καθηγήτριας Παιδιατρικής Μαριέττας Ξάνθου, πρωτοπόρο στη Νεογνολογία της χώρας μας, που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια, την πρώτη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» — αποφάσισε να ονομάσει τη Δράση Διακομιδών Νεογνών του Οργανισμού «Διακομιδές Νεογνών Μαριέττα Ξάνθου».

Η Μαριέττα Ξάνθου αποτέλεσε τον «φωτεινό» άνθρωπο που ενέπνευσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να δημιουργήσει τις Κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, πραγματώνοντας την επιθυμία της να ανταποκρίνεται με άμεση κινητοποίηση, συντονισμό ενεργειών και συνεχή επανεκπαίδευση σε παράλληλα περιστατικά διακομιδών νεογνών πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.

25+1 Χρόνια «Χαμόγελο» : 27.553 διακομιδές νεογνών και παιδιών

Από το 1996 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τους θεσμούς και χάρη στην αναντικατάστατη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών, καθώς και την υποστήριξη εταιρειών και ιδιωτών πραγματοποίησε διακομιδές 27.553 νεογνών και παιδιώνχάρη στις υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά, πιστοποιημένες από την Ε.Ε, που είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για τις μοναδικές στην Ελλάδα Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ουσιαστικά αποτελούν ένα «κρεβάτι» Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε 6 τροχούς, εν κινήσει.

Συγκεκριμένα:

  • Παρέχουν τη δυνατότητα παιδιατρικής υποστήριξης της ζωής κατά τη διακομιδή (Αναπνευστήρας, Καρδιακό monitor/απινιδωτής, αναρρόφηση κ.λπ.)
  • Διαθέτουν ανεξάρτητη παροχή ρεύματος, η οποία διαρκεί για τουλάχιστον τον διπλάσιο χρόνο της διακομιδής
  • Oι θερμοκοιτίδες διαθέτουν δικό τους monitor, αναπνευστήρα, πιεσόμετρο, δική τους μπαταρία και ανεξάρτητη παροχή οξυγόνου, καθώς και όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη σύνδεση τους σε ρεύμα ή αέρα ή οξυγόνο του ασθενοφόρου
  • Διαθέτουν ειδική αντλία έγχυσης υγρών με σύριγγα (φάρμακα, γάλα κ.λπ.) για τα νεογνά
  • Διαθέτουν εξοπλισμό με ενσωματωμένες παιδιατρικές παραμέτρους.

Η στήριξη νεογνών, παιδιών και εφήβων έως 18 ετών, πραγματοποιείται από το σύνολο των ιατρικών υπηρεσιών του Οργανισμού μέσω:

  • των Δράσεων Πρόληψης με τα Κινητά Πολυϊατρεία
  • των Κοινωνικών Πολυϊατρείων όπου δίνεται προτεραιότητα σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
  • της Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλείας και γενικότερα της στήριξης, κοινωνικής και συμβουλευτικής, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Οργανισμού σε άμεση συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς των παιδιών και την πολύτιμη στήριξη των εθελοντών γιατρών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ