Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πώς τα ψέματα επηρεάζουν τις σχέσεις και την ψυχική μας υγεία - Δεν μπορούν να χτίσουν σταθερά θεμέλια

Τα ψέματα μας εμποδίζουν από το να ζήσουμε πλήρως την ζωή μας...

Σύμφωνα με μια μελέτη, ένας στους έξι ανθρώπους στην Αμερική είναι εθισμένος σε κάποιο ψυχιατρικό φάρμακο- κυρίως τα αντικαταθλιπτικά.

Κάτι που είναι θλιβερό. Αλλά έχετε σκεφτεί την πιθανότητα πως η δυστυχία μας προέρχεται από το γεγονός πως κατηγοριοποιούμε τα συναισθήματα μας και δεν λέμε αυτά που θέλουμε να πούμε;

Και αυτό συμβαίνει επειδή λέμε ψέματα. Ναι, όλοι λέμε ψέματα. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε περήφανοι αλλά τα ψέματα είναι μέρος της φύσης μας. Λέμε ψέματα στους άλλους και στον εαυτό μας κάθε μέρα.

Νομίζουμε πως όσο νιώθουμε ενοχές και λυπούμαστε μετά, για παράδειγμα επειδή δεν τηλεφωνούμε τόσο συχνά στους γονείς μας, δεν πειράζει. Αλλά πειράζει; Το να νιώθουμε ενοχές δικαιολογεί την συμπεριφορά μας και μας κάνει αξιοπρεπείς ανθρώπους; Ή σημαίνει ότι είμαστε ψεύτες και υποκριτές;

Τα ψέματα μας εμποδίζουν από το να ζήσουμε πλήρως την ζωή μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας επειδή δεν είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός. Φοράμε μάσκες. Προσποιούμαστε ότι είμαστε κάποιοι που δεν είμαστε.

Αλλά ξεχνάμε ότι με το να ζούμε λέγοντας ψέματα κρύβουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Τον χάνουμε. Απομονωνόμαστε από αυτούς που αγαπάμε.

Τα ψέματα καταστρέφουν τις σχέσεις επειδή δεν μπορούν να χτίσουν σταθερά θεμέλια καθώς δημιουργούν μια εκδοχή του εαυτού μας που δεν υπάρχει. Έτσι, ποτέ δεν θα αγαπηθούμε για αυτό που είμαστε, αλλά γι αυτό που παρουσιάζουμε αναφέρει το Awaken.

Ας το σταματήσουμε αυτό!

Ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά μόλις δείτε πόσο απελευθερωτικό και θαυμάσιο είναι τότε θα είστε πραγματικά ειλικρινείς με τον εαυτό σας- θα μπορείτε να ανακαλύψετε βαθύτερες συνδέσεις και θα καταλάβετε τι είναι η οικειότητα.

Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε ο πραγματικός εαυτός μας. Έτσι, εμπνέουμε και άλλους ανθρώπους γύρω μας να κάνουν το ίδιο.

Μόνο η αλήθεια μας απελευθερώνει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ