Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

ICC Women Hellas: Απονομή των βραβείων "Hercules Sustainability Awards" σε σημαντικές γυναίκες της Κορινθίας (φωτό & βίντεο)

Μέσα από την επιχειρηματική τους δράση, διαπρέπουν στον κόσμο της βιωσιμότητας σε διάφορους τομείς

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσε το ICC WOMEN Hellas στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, βραβεύτηκαν σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες της Κορινθίας, που μέσα από την επιχειρηματική τους δράση, διαπρέπουν στον κόσμο της βιωσιμότητας σε διάφορους τομείς.

Η δραστήρια Πρόεδρος του ICC WOMEN Hellas κ. Μαρίνα Οφλούδη -Γιαβρόγλου εδραίωσε τον σημαντικό θεσμό "τα βραβεία γυναικείας επιχειρηματικότητας" Hercules Sunstainability Awards" στη Στυμφαλία, τον σημαντικό και προστατευόμενο διεθνώς υδροβιότοπο, τον σπουδαίο τόπο των μύθων και της ιστορίας, εκεί που ο Ηρακλής πέτυχε τον πρώτο του άθλο στην Κορινθία, τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

Mία λαμπρή τελετή που συμπίπτει χρονικά με την μεγαλύτερη συζήτηση των Ηγετών του κόσμου που έγινε ποτέ, το COP26, στη Γλασκώβη, γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής που μετατράπηκε σε κλιματική κρίση, μέσα σε ελάχιστο ιστορικό, χρονικό διάστημα.

Η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS κ. Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, επεσήμανε στην ομιλία της ότι « Η φύση, μας στέλνει ολοένα και περισσότερες κραυγές με τις θεομηνίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με γνώμονα αυτή την αναζήτηση, δημιουργήσαμε τον θεσμό «Ηercules Sustainability” που σκοπό έχει να διεγείρει την σκέψη, να προβληματίσει, να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει όλους μας, να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας οικολογίας και κυρίως να δώσει απαντήσεις και λύσεις στην αβεβαιότητα του σήμερα.

Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων - Πέννυ Βλάχου, FEREIKOS HELIX

Με motto μας:

 • Να μην βρεθούμε στη λάθος πλευρά της ιστορίας
 • Να μην αφήσουμε το μέλλον να μας προσπεράσει

αναδεικνύουμε ανθρώπους και επιχειρήσεις που με το δικό τους παράδειγμα και την χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλους τους κρίσιμους τομείς που συμβάλουν στην μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην Βιώσιμη Ευημερία, γιατί όλοι πρεσβεύουμε ότι «Βιώσιμη Ευημερία για τις επιχειρήσεις σημαίνει : κερδισμένοι πολίτες, κερδισμένο κράτος».

Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας - Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ΙCC WOMEN Hellas

Μέσω του ”Hercules Sustainability Award” στοχεύουμε:

 • Στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που υλοποιούνται από επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού , της αγροδιατροφής , του πολιτισμού και προωθούν εμπράκτως τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, έχοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.
 • Στην προώθηση των δράσεων που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
 • Στην ενίσχυση της δικτύωσης και της διαδικασίας διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με εκπρόσωπους Επιχειρηματικών, Θεσμικών Φορέων, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, των ΜΜΕ και των Οργανώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών, οι οποίοι επηρεάζουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Εν συνεχεία η Πρόεδρος, επεξήγησε ότι “ Επιλέξαμε το όνομα ΗΡΑΚΛΗΣ για τον θεσμό, αλλά και για το βραβείο που απονέμουμε σήμερα, του πιο ξακουστού και ρωμαλέου, ανάμεσα στους ήρωες που πάτησαν ποτέ στη Γη, ενός ευεργέτη των λαών, ιδρυτή γενεών και πόλεων, πρότυπο αθλητή & ενάρετου άνδρα, με μια ζωή πλούσια από άθλους και ηρωικές πράξεις που σημάδεψαν την πορεία της ανθρωπότητας και βελτίωσαν τον κόσμο ”.

Σπύρος Σταματόπουλος, Δήμαρχος Σικυωνίων - Παναγιώτης Πιτσάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου - Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας - Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ICC WOMEN Hellas - Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων - Μαρία Οικονόμου, Αγρότισσα -  Μαριάννα Νάνου VIMA GURU - Βιβή Γιαλού VIMA GURU - Ελένη Ράπτη, ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ

Μετά την ομιλία της Προέδρου, ακολούθησε η Βράβευση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κορινθία με τα εξής βραβεία :

1) Βραβεία Hercules Sustainability startups

Κατηγορία : Βιωσιμότητα & Startups

Ο Yφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας & Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας, βράβευσε τρεις εταιρίες που ηγούνται γυναίκες και δραστηριοποιούνται στην βιώσιμη ανάπτυξη :

 • Η Μελίσσα Βερυκίου HELBIO Συστήματα Υδρογόνου και Ενέργειας ,
 • Πέννυ Βλάχου FEREIKOS ,Εκτροφείο Σαλιγκαριών κα
 •  Βιβή Γιαλού -Μαριάννα Νάνου VIMA GURU

Ενώ, η Μαρία Χαλά, επικεφαλής του Cluster Startups του ICCWH, μίλησε για τα startups & Sustainability Καινοτόμες επενδύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη.

Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας -· Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ICC WOMEN Hellas - Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων - Μελίσσα Βερυκίου, Helbio, Συστήματα Υδρογόνου & Ενέργειας -Μαρία Χαλά, επικεφαλής Cluster Startups ICCWH - Μαρία Οικονόμου, Αγρότισσα - Μαριάννα Νάνου, VIMA GURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH - Βιβή Γιαλού, VIMA GURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH

2) Βραβεία Hercules Sunstainability agriculture

Κατηγορία : Τουρισμός και Περιβάλλον

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Τάσος Γκιολής βράβευσε την

 • Ελένη Ράπτη ,Οινοποιείο -ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος βράβευσε την

 •  Μαρία Οικονόμου - αγρότισσα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στην κατηγορία Τουρισμός και Βιωσιμότητα, η Σοφία Φιλιππίδου επικεφαλής του cluster Κορινθίας του ICCWH, μίλησε για την "Αειφορία και τον Τουρισμό στο Νομό Κορινθίας"

Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου - Σπύρος Σταματόπουλος, Δήμαρχος ΣικυωνίωνΤάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας -· Τζένη Σουκαρά, Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού Πελοποννήσου - Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων - Παναγιώτης Πιτσάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου ,- Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος ICC Hellas & Δήμαρχος Σπάρτης

3)Τα βραβεία Hercules Sunstainability Tourism

Κατηγορία : Τουρισμός & Βιωσιμότητα

Βραβεύτηκαν οι :

 • Η Φοίβη Στριμενοπούλου -Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης.

Την βράβευση πραγματοποίησε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Αθηνά Κόρκα.

 • Την Δάφνη Μαυρομάτη DAPNHE'S CLUB HOTEL, βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Τάσος Σακελλαρίου.
 • Η Ιωάννα Δαβλέρη -ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ, CORINTHIAN WINE CLUB, βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλ
 •  Οι κυρίες της Εxperience Perahora : Κωνσταντίνα Ράπτη, Ασημίνα Γιαννούλη, Γεωργία Ράπτη, Μαρίκα Γεωργίου, Φωτεινή Παππά, Χρυσούλα Παππά, βραβεύθηκαν από την Σύμβουλο του Πρωθυπουργού κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλάλη
 • Η Εύη Πολίτη - ΑLKYON RESORT 5*, έλαβε το βραβείο της από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Πιτσάκη.

Τζένη Σουκαρά, διακεκριμένη Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η τελευταία βράβευση αφορούσε τον Τουρισμό & τον Πολιτισμό,

4)Βραβεία Hercules Sustainability culture

Κατηγορία : Τουρισμός & Πολιτισμός

Ο Πρόεδρος του ICC HELLAS & Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας μετά τον θερμό και ενθουσιώδη χαιρετισμό του, απένειμε στις :

 • Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας για το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)
 •  Μαρία Μέξια για το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και
 • Παναγιώτα Κασίμη για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, μέσω βίντεο, η Ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ

Εύη Πολίτη, Alkyon Resort 5*, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH - Εύη Κοκκίνου, Δικηγόρος, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH -  Σοφία Φιλιππίδου, επικεφαλής Cluster Κορινθίας του ICCWH - Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου -Τζένη Σουκαρά, Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Μαρία Μέξια, Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου - Παναγιώτα Κασίμη, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας - Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς- ΠΙΟΠ) - Μαριλένα Σούκουλη-Βιλάλη, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού - Κωνσταντίνα Ράπτη, Experience Perahora

Ομιλία Προέδρου ICC Women Hellas κ. Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου

Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, υποδέχομαι εσάς τους αξιότιμους προσκεκλημένους μας, στην λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων Hercules Sustainability

Μια τελετή που συμπίπτει χρονικά με την μεγαλύτερη συζήτηση των Ηγετών του κόσμου, που έγινε ποτέ, το COP26, γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής που μετατράπηκε σε κλιματική κρίση, μέσα σε ελάχιστο ιστορικό, χρονικό διάστημα.

Η φύση, μας στέλνει ολοένα και περισσότερες , ολοένα και εντονότερες κραυγές.

Οι θερμοκρασίες αυξάνονται, τα χαρακτηριστικά των βροχοπτώσεων αλλάζουν, οι παγετώνες και το χιόνι λιώνουν και η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι κλιματικές εκδηλώσεις που συνεπάγονται κινδύνους, όπως πλημμύρες και ξηρασίες αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Οι συνέπειες και τα τρωτά σημεία όσον αφορά τα οικοσυστήματα, τους οικονομικούς τομείς, την ανθρώπινη υγεία και την καλή διαβίωση έχουν αγγίξει κάθε γωνία του πλανήτη μας.

Ιωάννα Δαβλέρη, ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ & Corinthian wine club -  Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου

“Ακόμη, και αν οι παγκόσμιες προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου αποδειχθούν αποτελεσματικές, η κλιματική αλλαγή είναι αναπόφευκτη”

δήλωσαν οι ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου, κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα στη Γλασκώβη.

Kαι προσέθεσαν ότι “απαιτούνται συμπληρωματικές δράσεις προκειμένου να προσαρμοστούμε στις συνέπειες της κρίσης αυτής".

Παρακολουθώντας λοιπόν τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, της οικονομικής κατάρρευσης της τεχνολογικής αποσταθεροποίησης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και πιστεύοντας ότι μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα ψηλά και να αναζητήσουμε νέους ορίζοντες, δημιουργήσαμε τον θεσμό HERCULES Sustainability

Ένα θεσμό που σκοπό έχει να διεγείρει τη σκέψη, να προβληματίσει, να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει όλους μας, να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας οικολογίας και κυρίως να δώσει απαντήσεις και λύσεις στην αβεβαιότητα του σήμερα.

Με motto μας:

 • Να μην βρεθούμε στη λάθος πλευρά της ιστορίας
 • Να μην αφήσουμε το μέλλον να μας προσπεράσει

αναδεικνύουμε ανθρώπους και επιχειρήσεις που με το δικό τους παράδειγμα και την χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλους τους κρίσιμους τομείς, συμβάλουν στην μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην Βιώσιμη Ευημερία.

Γιατί όλοι πρεσβεύουμε ότι «Βιώσιμη Ευημερία για τις επιχειρήσεις σημαίνει : κερδισμένοι πολίτες, κερδισμένο κράτος.

Επιλέξαμε το όνομα ΗΡΑΚΛΗΣ για τον θεσμό, αλλά και για το βραβείο που απονέμουμε σήμερα, του πιο ξακουστού και ρωμαλέου, ανάμεσα στους ήρωες που πάτησαν ποτέ στη Γη, ενός ευεργέτη των λαών, ιδρυτή γενεών και πόλεων, πρότυπο αθλητή & ενάρετου άνδρα.

Με μια ζωή πλούσια από άθλους και ηρωικές πράξεις που σημάδεψαν την πορεία της ανθρωπότητας και βελτίωσαν τον κόσμο.

Και αν μεταφέραμε τους άθλους του Ηρακλή στο σήμερα, η δύσκολη αποστολή του θα ήταν η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η μείωση της συχνότητας της κλίμακας και της έντασης των φυσικών καταστροφών, η δημιουργία ισορροπίας στην τροφική αλυσίδα, η σταθεροποίηση της εύθραυστης ισορροπίας του πλανήτη μας που για 11.000 χρόνια μας πρόσφερε απλόχερα τους πόρους της και τα ευεργετήματα της.

Και έτσι δόθηκε το όνομα στο βραβείο αυτό.

Επιλέξαμε την Κορινθία ως πρώτη περιοχή υλοποίησης του θεσμού Hercules SUSTAINABILITY, θέλοντας να τιμήσουμε τη γη όπου γεννήθηκε ο 1ος άθλος του Ηρακλή και μαζί η πορεία του προς την αθανασία.

Έτσι, κάθε χρονιά, σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν βραβεύονται άξιοι επιχειρηματίες, πάντα θα θυμίζει τη γη όπου γεννήθηκε ο 1ος άθλος του.

Ένα βραβείο, ζωντανό στοιχείο της αιώνιας σκιάς του.

Απευθυνόμενη στις γυναίκες επιχειρηματίες που βραβεύονται σήμερα, θα ήθελα με συγκίνηση να πω ότι το βραβείο αυτό, συμβολίζει τη δύναμη που έχετε μέσα σας, να μετατρέπετε την αντιξοότητα σε δύναμη και την κρίση σε ευκαιρία.

Σας εύχομαι καλή απολαβή, σε εσάς, τις σύγχρονες Ηρακλείδες της Κορινθίας, ενός τόπου που «μοσχοβολά» Ελλάδα.

Δείτε ολόκλητη την εκδήλωση

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε :

 • Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων
 • Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Χορηγός Επικοινωνίας :

ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρουσίαση εκδήλωσης :

Τζένη Σουκαρά, διακεκριμένη Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια, Σχεδίαση Βραβείου, Φωτογραφική κάλυψη : Αριστοτέλης Σταμούλας

Τεχνική Υποστήριξη :

Γιώργος Παλούκας, Project Manager της ΑVITRON AE

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) για την παραχώρηση του χώρου (https://www.piop.gr/el/diktuo-mouseiwn/Mouseio-Periballontos-Stymfalias/...)

follow us on social networks :

· instagram @iccwomenhellas

· linkedin @iccwomenhellas

· facebook @iccwomenhellas

· Twitter @iccwomenhellas

· Youtube ICC WOMEN HELLAS

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ