70χρονος Γάλλος κυνηγός σκότωσε καφέ αρκούδα που του επιτέθηκε - τον βρήκαν αιμόφυρτο

Τον τραυμάτισε σοβαρά στα πόδια

Μια αρκούδα επιτέθηκε σε έναν κυνηγό στο Ariège της Γαλλίας αυτό το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, με τον άντρα να αναγκάζεται να πυροβολήσει και να σκοτώσει το ζώο για να σωθεί.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν το France 3 και το La Depeche, το περιστατικό συνέβη κοντά στην πόλη Seix. Ο άντρας είχε βγει για να κυνηγήσει αγριόχοιρους όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την καφέ αρκούδα.

Όταν εκείνη του επιτέθηκε ο 70χρονος πυροβόλησε δύο φορές με αποτέλεσμα να την ρίξει νεκρή στο έδαφος, όμως ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο καθώς χρειαζόταν άμεσα νοσηλεία.

«Ήμουν λίγο πιο μακριά, δεν έβλεπα τι γινόταν αλλά άκουσα την κλήση στον ασύρματο. Η αρκούδα του επιτέθηκε και του άρπαξε το πόδι, του έσκισε τη γάμπα και τον τραυμάτισε και στο άλλο πόδι. Ένα άτομο κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία μέχρι να φτάσει βοήθεια», είπε ένας άλλος κυνηγός  στην La Depeche.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της νομαρχίας, κατά την επίθεση η αρκούδα είχε μαζί της δύο μικρά. Επιπλέον, άνοιξε δικαστική έρευνα για να «εξακριβωθούν οι συνθήκες αυτού του ατυχήματος».

«Αυτό είναι πραγματικά αυτό που φοβόμασταν. Σήμερα, μπορούμε να δούμε ότι η συμβίωση είναι περίπλοκη», είπε η πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου της Ariège, Christine Tequi (PS) στο AFP

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην «αυξημένη παρουσία αρκούδων που αναπαράγονται» στα Couserans, μια περιοχή των Πυρηναίων όπου ζουν περίπου σαράντα θηλαστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ