6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις από τους άλλους - Όλοι λατρεύουμε τις προσδοκίες

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικεντρώσεις την ενέργειά σου σε σένα

Σταμάτα να περιμένεις από τους άλλους να σε αποδεχτούν, να σε σεβαστούν, να σε αγαπήσουν, αν δεν το κάνεις πρώτα εσύ στον εαυτό σου.

Όλοι λατρεύουμε τις προσδοκίες. Όλοι πιστεύουμε ότι ξέρουμε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον και απογοητευόμαστε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμέναμε.

Φυσικά, όταν οι προσδοκίες μας στηρίζονται σε λογική σκέψη και προσεκτική προετοιμασία έχουν θετική επίδραση στη ζωή μας. Όταν, όμως, βασίζονται σε λανθασμένες εκτιμήσεις ή σε ψευδαισθήσεις δεν μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Γιατί αν πετάς στα σύννεφα, είναι φυσιολογικό να προσγειωθείς απότομα. Αν, όμως, είσαι συγκρατημένη στις προσδοκίες σου και σκέφτεσαι πριν αρχίσεις να οραματίζεσαι το μέλλον, τότε ίσως γλυτώσεις από πολλές απογοητεύσεις.

Αν δεν περιμένεις πολλά από τους άλλους και δεν επενδύεις πάνω τους, τότε έχεις  λιγότερες πιθανότητες να απογοητευτείς. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικεντρώσεις την ενέργειά σου σε σένα και σε πράγματα που μπορείς να ελέγξεις.

Δες 6 πράγματα που καλό είναι να σταματήσεις να περιμένεις από τους άλλους.

1. Μην περιμένεις από τους άλλους να μπουν στη θέση σου.

Μην περιμένεις να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης σου και το πώς βλέπεις τα πράγματα. Αυτό που εσύ θεωρείς αυτονόητο, μπορεί οι άλλοι να μην το βλέπουν. Όλοι θέλουμε απεγνωσμένα να μας νιώσουν, να μας καταλάβουν, να μπουν στη θέση μας, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια. Πάρε παράδειγμα τον εαυτό σου. Πότε ήταν η τελευταία φορά που εσύ μπήκες στη θέση κάποιου άλλου; Οπότε, μην περιμένεις από τους άλλους να μπουν στη θέση σου, γιατί όλοι κοιτάζουν τον εαυτούλη τους.

2. Μην περιμένεις από τους άλλους να διαβάσουν τη σκέψη σου.

Αν περιμένεις από τους άλλους να διαβάσουν τηλεπαθητικά τη σκέψη σου, θα περιμένεις πολύ. Πώς είναι δυνατόν να σε καταλάβει ο σύντροφός αν δεν του πεις γιατί είσαι κακόκεφη, μουτρωμένη ή δεν μιλάς; Ενώ, αν του εξηγήσεις τους λόγους, έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε καταλάβει. Η σιωπή δημιουργεί παρεξηγήσεις, ενώ η ειλικρινής επικοινωνία δεσμούς.

3. Μην περιμένεις από τους άλλους να γίνουν θυσία για σένα.

Η θυσία είναι μια πράξη αλτρουισμού και δεν μπορείς να εξαναγκάσεις κανένα να θυσιαστεί για σένα. Πολλές φορές, όμως, θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιος φίλος μας θα γίνει θυσία για χάρη μας, γιατί πιστεύουμε ότι το αξίζουμε. Όμως, κανείς δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη θυσία του άλλου. Αν θέλει, καλώς. Αν δεν θέλει, πάλι καλώς, και φυσικά και στις δύο περιπτώσεις αξίζει το σεβασμό μας.

4. Μην περιμένεις από τους άλλους να σε λατρεύουν.

Σε έναν κόσμο που όλοι ψάχνουν βρουν το χώρο τους, το πιο δυσεύρετο συναίσθημα είναι η αγάπη. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που σε απεχθάνονται, σε θεωρούν ανάξια και άχρηστη, και άνθρωποι που σε λατρεύουν όπως ακριβώς είσαι! Άλλωστε, αν δεν έχεις άσπονδους φίλους στη ζωή, κάτι δεν κάνεις καλά. Μην δίνεις σημασία στους τοξικούς ανθρώπους και γέμισε τη ζωή σου με θετικούς. Αξίζεις όλα τα μπράβο και όλες τις καρδούλες του κόσμου. Για αυτό, πήγαινε στον καθρέφτη και υπενθύμισε στον εαυτό σου πόσο τον εκτιμάς και πόσο τον λατρεύεις.

5. Μην περιμένεις από τους άλλους να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα. Χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή και, κυρίως, κίνητρο. Ένας άνθρωπος αλλάζει μόνο όταν το θέλει ο ίδιος. Η αλλαγή συντελείται με μικρά βήματα, τα οποία χρειάζονται ενθάρρυνση και επιβράβευση. Σε καμία περίπτωση, δεν μπορείς να εξαναγκάσεις κανέναν να αλλάξει χωρίς να το θέλει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποδεχτείς τους ανθρώπους όπως είναι, με τα καλά τους και τα κακά τους. Αν έχεις υπομονή και αν αξίζουν την αγάπη σου, σε βάθος χρόνου μπορεί να τους κάνεις να αλλάξουν. Αν δεν έχεις, άφησέ τους να φύγουν από τη ζωή σου, σύμφωνα με το Mind Spa και το tsemperlidou.gr.

6. Μην περιμένεις από τους άλλους να σου λένε πάντα «ναι».

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα όριά τους. Μπορεί να ανεχτούν κάποια πράγματα περιστασιακά αλλά, τελικά, θα κάνουν αυτό που τους λέει η φωνή μέσα τους. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σεβαστείς. Δεν μπορείς να περιμένεις από τους άλλους να ξεπεράσουν την ηθική τους, το συντηρητισμό τους ή τις προκαταλήψεις τους. Μην περιμένεις από τους άλλους να σου λένε «ναι» σε όλα και, κυρίως, μην θυμώνεις με το «όχι» τους. Σεβάσου τα όριά τους, όπως σέβονται και αυτοί τα δικά σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ