Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μιλά για την έκθεση She's Gone: «Αυτά τα ρούχα δεν είναι άψυχα, έχουν φωνή» (βίντεο)

Μια έκθεση αφιερωμένη στις γυναικοκτονίες...

Στις 25 Νοεμβρίου θα εγκαινιαστεί η έκθεση «She's Gone», η οποία συνδιοργανώνεται από την πρεσβεία του Ισραήλ και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρόκειται για μία έκθεση αφιερωμένη στις γυναικοκτονίες. Στην έκθεση ο θεατής θα βλέπει τα ρούχα με μία ετικέτα που θα αναγράφει το όνομα του θύματος, την ημερομηνία, τον τρόπο και το όργανο δολοφονίας, την ποινή του δικαστηρίου και τον ένοχο, εφόσον έχει βρεθεί.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη έδωσαν στην έκθεση ένα ρούχο το οποίο διάλεξαν προσεκτικά, Ο πατέρας της, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης, μίλησε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι» για την έκθεση «She’s Gone» και για την ιστορία πίσω από το ρούχο που έστειλε για την έκθεση.

Η αδικοχαμένη Ελένη Τοπαλούδη

«Θα πρέπει ο καθένας μας, επειδή σηκώνει το δικό του σταυρό, να έχει υγεία και δύναμη. Να ευχηθώ σε αυτούς τους ανθρώπους καλή δύναμη. Ως προς την έκθεση, πριν από 15 με 20 ημέρες μας ενόχλησε η κ. Συρεγγέλα και μας έφερε σε επαφή με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Να τονίσω ότι όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη αξία, τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα αδερφή, τη γυναίκα σύζυγο και θεωρώ αδιανόητο να βιαιοπραγούν και να δολοφονούν τις γυναίκες», είπε ο κ. Τοπαλούδης.

«Βλέπω το ρούχο και συγκινούμαι ξανά. Ήμασταν θετικοί να στείλουμε ρούχα του παιδιού μας, αλλά μας ήταν τόσο δύσκολο να το βάλουμε αυτό το ρούχο στο δέμα και να το στείλουμε, γιατί ήταν σαν να διώχναμε μέσα από τη ψυχή μας ένα κομμάτι του εαυτού μας. Η Ελένη μας ζωντανεύει μέσα από κάθε αντικείμενο. Αυτή ήταν η δυσκολία μας. Ο σκοπός της έκθεσης αυτής για μας είναι ιερός. Πιστεύω ότι ο θεατής θα συγκινηθεί και θα ταχθεί αλληλέγγυος στον αγώνα για να προστατεύσουμε τις γυναίκες, τα παιδιά τους συνανθρώπους μας».

«Αυτά τα ρούχα δεν είναι άψυχα, έχουν φωνή»

«Αγάπη σημαίνει πόνος, αγάπη σημαίνει συμμετέχω σε ότι περνάει το παιδί μου. Αγάπη είναι η συμπαράσταση», ήταν το μήνυμα του κ. Γιάννη Τοπαλούδη.

«Η Ελένη ήθελε να ταξιδέψει, αλλά δεν δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ταξίδια, γιατί κάποια τέρατα την έστειλαν σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ας ταξιδέψει η ψυχή της σε όλο τον κόσμο. Τα ρούχα αυτά είναι και της Ελένης, και της Καρολάιν, της Ζωής, της Δώρας, της Γαρυφαλλιάς και όλων των άλλων κοριτσιών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ