Έκκληση της αρραβωνιαστικιάς του Κασόγκι στον Justin Bieber: «Μην τραγουδήσεις για τους δολοφόνους του»

Τον καλεί να «στείλει ένα ισχυρό μήνυμα» αποχωρώντας από την συναυλία στη Σαουδική Αραβία

Η αρραβωνιαστικιά του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι κάλεσε τον Justin Bieber να ακυρώσει την επερχόμενη συναυλία του στη Σαουδική Αραβία τον επόμενο μήνα.

Ο Καναδός τραγουδιστής είναι μεταξύ των σταρ που πρόκειται να εμφανιστούν στο πρώτο Grand Prix της Formula 1 του βασιλείου, που θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα.

Όμως η Χατιτζέ Τζενγκίζ μέσω ανοιχτής επιστολής της προς τον Bieber τον καλεί να «στείλει ένα ισχυρό μήνυμα» αποχωρώντας από την συναυλία.

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος, που ήταν ένας από τους επικριτές του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, δολοφονήθηκε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018.

Όπως αναφέρει το BBC είχε πάει εκεί για για να πάρει έγγραφα για τον γάμο του. Το σώμα του διαμελίστηκε όσο η αρραβωνιαστικιά του τον περίμενε έξω...

«Μην τραγουδήσεις για τους δολοφόνους του αγαπημένου μου Τζαμάλ», έγραψε η Τζενγκίζ στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στην Washington Post.

Ακόμα πρόσθεσε ότι ο Bieber έχει μια «μοναδική ευκαιρία» να δείξει ότι «το όνομα και το ταλέντο του δεν θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση της φήμης ενός καθεστώτος που σκοτώνει τους επικριτές του».

 

 

Ο Justin Bieber αναμένεται να εμφανιστεί στις 5 Δεκεμβρίου, μαζί με καλλιτέχνες όπως οι A$AP Rocky, David Guetta και Jason Derulo.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε επίσης τον τραγουδιστή και τους άλλους ερμηνευτές να αποσυρθούν από τις συναυλίες της F1, λέγοντας ότι τα γεγονότα έχουν στόχο να αποσπάσουν την προσοχή από το ιστορικό παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Σαουδικής Αραβίας.

Μια έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαπίστωσε ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, ουσιαστικά ο ηγέτης του βασιλείου, είχε εγκρίνει τη δολοφονία του Κασόγκι. Ωστόσο, ο διάδοχος έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο 59χρονος δημοσιογράφος ήταν κάποτε σύμβουλος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και κοντά στη βασιλική οικογένεια, αλλά έπεσε σε δυσμένεια και αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ το 2017. Ο Bieber δεν είναι ο πρώτος ποπ σταρ που αντιμετωπίζει πιέσεις να αποχωρήσει από μια συναυλία στη Σαουδική Αραβία.

Το 2019, η ράπερ Nicki Minaj ακύρωσε μια προγραμματισμένη εμφάνιση στην Τζέντα, επικαλούμενη την υποστήριξή της στα δικαιώματα των γυναικών και της LGBT κοινότητας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ