Μιχάλης Αεράκης: Η πολυτάραχη ζωή του «παπά» στον Σασμό - Μου ζήτησαν να με χειροτονήσουν - Είμαι ευτυχισμένος σήμερα (βίντεο)

Η πραγματική ιστορία σασμού μέσα στις φυλακές που διηγήθηκε...

Ο Μιχάλης Αεράκης είναι ένας καταξιωμένος Έλληνας ηθοποιός που για 17 χρόνια ήταν καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης και φέτος πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά “Σασμός” του Alpha στον ρόλο του Παπα-Μιχάλη.

Ο ηθοποιός βρέθηκε χθες 22/11, καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The 2night Show και μίλησε για τον ρόλο του στην σειρά, την ζωή του, καθώς και τον πρόσφατο Σασμό που έγινε μέσα στις φυλακές της Αγιάς.

«Η ζωή μου πραγματικά έχει περάει πολλά στάδια. Γεννήθηκα στα Ανώγεια, έφυγα 11 χρονών για το Ηράκλειο και μετά ήρθαμε στην Αθήνα το 1971. Οι αλλαγές μου έκαναν κακό, γιατί έχασα την ταυτότητά μου. Από τα 12 αναγκάστηκα να δουλεύω, πρώτη μου δουλειά ήταν να πουλάω λαχεία. Ένας κέρδισε 12.500 δραχμές και μου ζήτησε τη διεύθυνσή μου για να έρθει να μου κάνει δώρο.

Ήρθε σπίτι, βάλαμε τα καλά μας, τον περιποιηθήκαμε και μου έδωσε τελικά ένα πενηντάρικο. Ο πατέρας μου είχε νευριάσει και του είπε ότι δεν είμαστε διακονιάρηδες», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός για τα παιδικά του χρόνια.

"Μετά δούλευα σε νυχτερινά κρητικά κέντρα σαν βοηθός σερβιτόρου και η μητέρα μου ήταν μέσα στη λάντζα. Το πρωί πήγαινα στο σχολείο και ήμουν ο χειρότερος. Στην Αθήνα πήγαινα νυχτερινό γιατί έπρεπε να δουλεύω. Είχα λατρεία με το ποδόσφαιρο. Ήθελα να γίνω επαγγελματίας.

Έχω παίξει στον ΟΦΗ. Με ζήτησαν από την Αθήνα και δεν μου έδιναν το δελτίο. Έπαιζα επιθετικός και έβαζα γκολ, ήμουν ωραίος", συνέχισε ο ηθοποιός.

Για το πώς ξεκίνησε την υποκριτική, είπε:

«Στο θεατρικό τμήμα υπήρχε μια κοπελιά που μου άρεσε. Πήγα λοιπόν εκεί για να γνωριστούμε. Αυτός ο σκηνοθέτης, ο Γιάννης Καραχισαρίδης με έπεισε, μου είπε ότι πρέπει να ασχοληθώ. Μου άρεσε κιόλας και έτσι πήγα στη δραματική σχολή. Το ταξίδι αυτό έτυχε να είμαι και σε λουξ καμπίνα, αλλά και σε υπνόδακο στην τρίτη θέση.

Είναι σκληρό επάγγελμα. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και ανεργία. Εγώ είμαι από τους τυχερούς που δεν είχα σταματήματα, εκτός από τον κορωνοϊό.

Ένα καλό που έχει είναι ότι έμαθα σε βάθος τον εαυτό μου. Αυτό είναι το κέρδος, είναι μια συνεχή ψυχανάλυση μέσα από τους ρόλους. Αν υπερβείς του εγωισμού σου και φτάσεις στην αλαζονεία, εκεί θα κάνεις χρήση της εξουσίας και αρχίζουν άλλα θέματα».

Οι φυλακές και το τηλεφώνημα

«Ως καλλιτεχνικός διευθυντής πήγαινα τις παραγωγές στις αγροτικές φυλακές. Στα Χανιά πρόσφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Εκεί γνώρισα πολύ κόσμο. Στις 8 Νοέμβρη πήγα εκεί και πέρασα τη δική μου μέρα. Ο κάθε άνθρωπος, ό,τι κι αν έχει κάνει, δεν έχει μόνο το δαχτυλικό αποτύπωμα στο δάχτυλο αλλά στο μυαλό. Ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός. Δεν δικαιολογώ κανέναν, όμως σχεδόν όλοι θέλουν να εξαγνιστεί η ψυχή τους».

«Στην Κρήτη δεν γίνονται προμελετημένοι φόνοι τόσο πολύ. Ο «Σασμός» δεν έχει κανένα στόχο ούτε να φέρει παλιά πράγματα στην επιφάνεια. Εμάς μας ενδιαφέρει να δείξουμε την αυτοματοποίηση μιας κοινωνίας πριν, αλλά κυρίως το μετά για να σταματήσει το κακό εκεί που έγινε».

Τέλος, ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα που είχε. «Με πήρε ένας γνωστός, δικηγόρος στο επάγγελμα και μου είπε να πει στον Αρχιεπίσκοπο που είναι φίλος του, να με χειροτονήσει παπά. Διότι έχει το δικαίωμα να χειροτονήσει λαϊκό. Εγώ γέλασα.

Ο εγγονός μου που είναι 3μιση χρονών μου λέει “παππούλη που είναι τα ράσα σου;” Είμαι χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος, όλα πάνε καλά», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ