Ο Άκης Πετρετζίκης μας ταξιδεύει στην Ιαπωνία - Δοκιμάστε να φτιάξετε & εσείς τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

Θα ξε-τρελαθείτε... 

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κλ. φύλλα θυμαριού
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. αρακά, κτψ.
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κοτόπουλο, ψημένο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε σε ένα γουόκ το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 

  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά. 
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο γουόκ και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
  • Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο γουόκ.
  • Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα ρίχνουμε στο γουόκ. 
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα αβγά (σαν scramble) και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Σβήνουμε με τη σόγια σος και προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Επειδή το ρύζι που έχουμε ήδη βράσει έχει αλάτι και η σόγια σος είναι πολύ αλμυρή, προσέχουμε την ποσότητα του αλατιού που θα ρίξουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το ψημένο κοτόπουλο που έχει περισσέψει, το ρίχνουμε στο γουόκ, και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με το σησαμέλαιο, και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ