Φίνος Φιλμ: Το καθηλωτικό βίντεο εναντίον της βίας κατά των γυναικών - Οι μεγάλες πρωταγωνίστριες σε συγκλονιστικές σκηνές

«Η βία σε βάρος των γυναικών δεν υποδηλώνει ανδρεία, είναι δειλία»

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο και με σύνθημα «Η βία σε βάρος των γυναικών δεν υποδηλώνει ανδρεία, είναι δειλία», τιμά η Φίνος Φιλμ, την Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Στο βίντεο που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα της Φίνος Φίλμ στο Instagram , βλέπουμε καρέ -καρέ σπουδαίες πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου, σε συνταρακτικές σκηνές από πασίγνωστες ταινίες.

Τζένη Καρέζη, Μαίρη Χρονοπούλου, Ζωή Λάσκαρη, Νόρα Βαλσάμη, μας θυμίζουν ότι η βία κατά των γυναικών , δυστυχώς είναι ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο.

"Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών. Είναι μια μέρα που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα, αλλά ανθρώπινες οντότητες με δικαιώματα, άποψη και φωνή.

 

 

Η Φίνος Φιλμ παίρνει θέση σε μια από τις πιο επίμονες και διαχρονικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και καλεί όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή την θέση, να οπλιστούν με θάρρος και να μιλήσουν.

Οι κεντρικές σκηνές του βίντεο ανήκουν στις ταινίες «Όλγα Αγάπη Μου», «Εγωισμός», «Το Παρελθόν Μιας Γυναίκας», «Χωρίς Ταυτότητα» και «Λόλα». Στο voice-over, ο Κώστας Καζάκος από την ταινία «Η Λεωφόρος του Μίσους».

Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαχρονικό και διαπολιτισμικό, ενώ θύματα μπορεί να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ερευνητικές καταγραφές σε παγκόσμιο επίπεδο, τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι κυρίως γυναίκες", αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

Η Φίνος Φίλμ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ταινιών στην Ελλάδα. Το πλούσιο αρχείο της περιέχει εκατοντάδες ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ