Ξεκίνησε η ανάπλαση της Πανεπιστημίου: Τι πρέπει να γνωρίζουν πεζοί, οδηγοί & επιβάτες των MMM (βίντεο)

 Το έργο έχει προγραμματιστεί να εκτελείται τμηματικά

Από νωρίς τα ξημερώματα με την εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου, ξεκίνησαν οι εργασίες της ριζικής ανάπλασης μιας από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Αθήνας, της οδού Πανεπιστημίου, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα έχει « απελευθερώσει» 4.270 τμ προς όφελος των πεζών.

Το πρώτο εργοτάξιο εγκαταστάθηκε στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα .

Στο συγκεκριμένο σημείο οι εργασίες θα διαρκέσουν έως το Μάρτιο. Το έργο έχει προγραμματιστεί να εκτελείται τμηματικά, για την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση στο κυκλοφοριακό και στη λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής. Οι εργασίες αυτές δεν επιφέρουν αλλαγές ή τροποποιήσεις στις διερχόμενες γραμμές των λεωφορείων και των τρόλεϊ που κινούνται στην Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η συνολική επιφάνεια του πρασίνου θα φθάσει τα 2.260 τ.μ., διαμορφωμένο σε μεγάλα γραμμικά παρτέρια. Επίσης στα 167 υφιστάμενα πλατάνια και τις ακακίες θα προστεθούν ακόμη 83 πλατάνια, κατά μήκος του δρόμου και στη « σκιά» τους θα τοποθετηθούν δεκάδες υπαίθρια καθιστικά. Ακόμη θα κατασκευαστούν πέντε δημόσιες κρήνες με πόσιμο νερό, με στόχο να περιοριστεί η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών, ενώ σ΄όλες τις διασταυρώσεις θα τοποθετηθούν ράμπες.

«Η Πανεπιστημίου αλλάζει , το έργο για τη νέα Πανεπιστημίου ξεκίνησε και περίπου σ΄ένα χρόνο θα έχει αλλάξει όψη ο πιο σημαντικός άξονας που συνδέει Σύνταγμα και Ομόνοια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αξιώτης προσθέτοντας ότι « η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη ολοκληρώνει τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί από πέρυσι την ίδια εποχή».

Τι πρέπει να γνωρίζουν πεζοί, οδηγοί και επιβάτες των MMM

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης των έργων, και οι τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας των οχημάτων θα παραμείνουν ως έχουν. Παράλληλα, οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, θα εξυπηρετούνται κανονικά από τις υφιστάμενες γραμμές των λεωφορείων και των τρόλεϊ που κινούνται στην Πανεπιστημίου, αλλά και τις στάσεις, χωρίς να υπάρξει καμία τροποποίηση.

Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής και το πρώτο εργοτάξιο στήθηκε μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα, στο σημείο της πιλοτικής εφαρμογής. Οι εργασίες θα εκτελεστούν στο υπο-τμήμα Αμερικής - Ομήρου και στο τμήμα Ομήρου - Σίνα. Αφού ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα, θα παραδοθεί προς χρήση και οι εργασίες θα μεταφερθούν στο επόμενο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αφορά το πρώτο μέρος του έργου, προβλέπεται ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 4 μήνες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και η Δημοτική Αστυνομία θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των ανθρώπων που μετακινούνται, εργάζονται και κάνουν τις αγορές τους στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι κάθε φορά που ολοκληρώνεται κάποιο τμήμα του έργου, θα υπάρχει από πλευράς του Δήμου Αθηναίων αναλυτική ενημέρωση για τα νέα σημεία των εργασιών, καθώς και για τον χρόνο της έναρξής τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ