Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιάννης Λουκάκος: Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μπαχαρικά - ένα πιάτο με έθνικ γεύσεις

Με γαρύφαλλο, σκόρδο και πάπρικα που το κάνουν πεντανόστιμο!

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό

400 γρ. χοιρινός λαιμός, σε μέτρια καρέ
3 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
5 γρ. σκόρδο σκελίδα, σπασμένη
55 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
0.5 γρ. μπούκοβο
1 γρ. κανέλα ξύλο
1 φύλλο δάφνης
0.5 γρ. ρίγανη
3 γρ. αλάτι
0.5 γρ. γαρύφαλλο ολόκληρο
270 γρ. νερό
40 γρ. πορτοκάλι, χυμός
2 γρ. πάπρικα καπνιστή
5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες
8 γρ. worchester sauce
5 γρ. μέλι
πιπέρι (προαιρετικά)

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το χοιρινό λαιμό, το ξύσμα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο, την κανέλα, τη δάφνη, τη ρίγανη, το αλάτι, το γαρύφαλλο, το νερό και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγο μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό και να σπάει σε ίνες. Σε αυτό το σημείο ο ζωμός θα πρέπει να έχει σχεδόν εξατμιστεί.

Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να σπάσει το κρέας καλά και να μείνει σχεδόν στεγνό από υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ