Η εμφάνιση είναι παγίδα… μπορεί να σε δελεάσει και να σε οδηγήσει σε λάθος επιλογή ανθρώπων

Να ενδιαφερόμαστε για το ψυχικό τους περιεχόμενο

«Αφού περιεχόμενο δεν είχε ούτε δράμι,μη σε πλανεύει η ομορφιά και θύμα της σε κάνει». Ο μέγας Στράτος το δηλώνει ξεκάθαρα; να μην αφήνουμε στο προσωρινό θέλγητρο της ομορφιάς να μας παρασύρει, όπως η αράχνη στον ιστό της.

Κακά τα ψέματα, όσο και να λένε οι άνθρωποι πως μετράει ο ψυχικός κόσμος, την εμφάνιση προσέχουν πρώτη και με βάση εκείνη επιλέγουν τον άνθρωπο που θα προσεγγίσουν και τους ενδιαφέρει αρχικά. Η εκτίμηση του χαρακτήρα θα έρθει μετά από καιρό, μετά από την τριβή. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους; διότι οι άνθρωποι θεωρούν πως η καλή εμφάνιση σημαίνει καλύτερη υγεία και  συνεπώς, καλύτερα γονίδια. Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να μας έλκει το ωραίο, το οποίο όμως δεν παύει για τον κάθε άνθρωπο να είναι και κάτι διαφορετικό.

Στη ζωή μου, έπραξα ένα μεγάλο λάθος. Αγάπησα έναν άνθρωπο όσο τίποτα, επειδή αυτό που ήθελα περισσότερο ήταν η εικόνα του, η εμφάνισή του. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε κάτι άλλο ουσιώδες και πνευματικό, ήταν απλώς μια βιτρίνα.

Αυτή η εμπειρία με ωρίμασε, με άλλαξε. Από το να λέω θεωρητικά πως πρέπει να με ενδιαφέρει το πνεύμα του ανθρώπου, ξεκίνησα να το εφαρμόζω ουσιαστικά στη ζωή μου. Προσπαθώ πια να επιλέγω να έχω δίπλα μου ανθρώπους ουσιαστικούς, όχι εκείνους που απλά να ικανοποιούν την αίσθηση της όρασης.

Η εμφάνιση είναι παγίδα. Μπορεί να σε δελεάσει και να σε οδηγήσει σε λάθος επιλογή ανθρώπων, φίλων, συντρόφων, συνεργατών. Μπορεί να ικανοποιεί αισθητικά, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι το μοναδικό προτέρημα των ανθρώπων που είναι στη ζωή μας, γράφει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Σκαμπαρδώνη στο tsemperlidou.gr.

Ακόμα και ένας άνθρωπος δεν πληρεί τα κριτήρια ομορφιάς, η καλή του η καρδιά και το καθαρό του βλέμμα, θα σε γεμίζουν περισσότερο. Η εμφάνιση είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Είναι κάτι προσωρινό που με την πάροδο των χρόνων, χάνεται..

Η εμφάνιση είναι κάτι όμορφο, αλλά παράλληλα, αποτελεί και μία παγίδα. Να ενδιαφερόμαστε για το ψυχικό περιεχόμενο των ανθρώπων…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ