Σε έκθεση με τα θρυλικά αυτοκρατορικά αυγά Fabergé η Kate Middleton: Κομψή με πουκάμισο Ralph Lauren (φωτό & βίντεο)

Τρια από αυτά έχουν δοθεί στο μουσείο από την βασίλισσα Ελισάβετ

Στην έκθεση «Fabergé in London: Romance to Revolution», στο Μουσείο Victoria and Albert, στο Λονδίνο βρέθηκε την Πέμπτη η Kate Middleton που εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά με την στυλιστική της επιλογή.

Ειδικότερα η Δούκισσα του Κέιμπριτζ επέλεξε ένα μαύρο παντελόνι με ζώνη και ένα πουκάμισο Ralph Lauren με λαχούρια, σε κόκκινους και μπλε τόνους. Είχε τα μαλλιά της πιασμένα σε αλογοουρά, ενώ είχε ολοκληρώσει το look της με χρυσά σκουλαρίκια - κρίκους.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν 200 έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από τον Carl Fabergé, ενώ τρία από τα διάσημα αυγά που εκτίθενται δωρίστηκαν από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ έχει πτυχίο στην Ιστορίας Τέχνης από το Πανεπιστήμιο St. Andrew's, όπου και γνώρισε τον γιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Φωτογραφίες: Instagram 

Όπως αναφέρει το People, βάσει των όσων ακούστηκαν στην έκθεση για το έργο του Fabergé, το μόνο παράρτημά του εκτός Ρωσίας άνοιξε στο Λονδίνο το 1903.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση των θρυλικών αυτοκρατορικών πασχαλινών αυγών του Fabergé, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά. 

Στην έκθεση περιλαμβάνονται το Τρίτο Αυτοκρατορικό Αυγό, το οποίο ανακαλύφθηκε από έναν έμπορο το 2011 (αφού είχε εξαφανιστεί σχεδόν 50 χρόνια νωρίτερα το 1964) και το μεγαλύτερο, το αυγό του Κρεμλίνου της Μόσχας, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική του Καθεδρικού Ναού της Κοίμησης στη Μόσχα και διαθέτει ένα μουσικό κουτί που παίζει τον αγαπημένο ύμνο του Τσάρου Νικολάου Β'. Εκτίθεται επίσης το αυγό του Alexander Palace, το οποίο περιέχει ένα μοντέλο του παλατιού μέσα.

Τα τρία αυγά που δάνεισε στο μουσείο η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι το Αυγό Colonnade, το Basket of Flowers Egg και το Mosaic Egg.

Το V&A (Μουσείο Βικτώρια και Άλμπερτ) ιδρύθηκε το 1852 για να κάνει τα έργα τέχνη ςπροσιτά σε όλους και να εμπνεύσει Βρετανούς σχεδιαστές και κατασκευαστές. Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έγινεη πρώτη βασιλική προστάτης του μουσείου το 2018.

Ο Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ (Карл Густавович Фаберже, 30 Μαΐου 1846 – 24 Σεπτεμβρίου 1920) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους χρυσοχόους, κοσμηματοποιούς και σχεδιαστές διακοσμητικών μικροτεχνημάτων.

Ο Φαμπερζέ, Γάλλος Ουγενότος στην καταγωγή, γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στις 30 Μαΐου 1846. Ο πατέρας του Γκυστάβ Φαμπερζέ (Gustave Fabergé, 1814 - 1893) είχε ήδη εγκατασταθεί ως χρυσοχόος στην Αγία Πετρούπολη από το 1842, ασχολούμενος με τη σχεδίαση και την κατασκευή περίτεχνων διακοσμητικών αντικειμένων, παράδοση που συνέχισε ο γιος του Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ, όταν κληρονόμησε την οικογενειακή επιχείρηση το 1870.

Ο Φαμπερζέ απέκτησε την πρώτη του μόρφωση στην Αγία Πετρούπολη, ενώ αργότερα σπούδασε στη Σχολή Τεχνών και Χειροτεχνημάτων της Δρέσδης στη Γερμανία, όπου είχε εγκατασταθεί αρχικά η οικογένειά του το 1860 και στη συνέχεια στην Εμπορική Σχολή Schloss του Παρισιού. Μέχρι το 1872 ταξίδευε συνεχώς και μελετούσε, όταν σε ηλικία 26 ετών επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη και νυμφεύθηκε την Augusta Julia Jacobs.

Στα επόμενα χρόνια, βοηθούμενος από τους γιους του και τους συνεργάτες του, με επικεφαλής τον Ελβετό τεχνίτη Φρανσουά Μπερμπάουμ, ο Φαμπερζέ αναγνωρίστηκε σύντομα ως εξέχων σχεδιαστής και απέκτησε υψηλή πελατεία μεταξύ των ευρωπαϊκών βασιλικών Αυλών.

Ο Φαμπερζέ ειδικεύτηκε και άρχισε να φιλοτεχνεί περίτεχνα διακοσμητικά αντικείμενα σε πολύτιμα και ημιπολύτιμα υλικά, όπως χρυσό, ασήμι, μαλαχίτη, νεφρίτη (ζαντ), λαζούρι και πολύτιμους λίθους, εμπνευσμένα από τις διακοσμητικές τέχνες που άκμασαν επί Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ στη Γαλλία.

Το εργαστήριο του Φαμπερζέ έγινε σύντομα διάσημο με τις πρωτότυπες δημιουργίες του, όπως ανθρώπινες φιγούρες, κορνίζες, άνθη, κομψοτεχνήματα με ζώα και κυρίως τα περίφημα αυτοκρατορικά Πασχαλινά Αυγά, φιλοτεχνημένα από πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμους λίθους, που γοήτευσαν τη ρωσική και τις άλλες βασιλικές Αυλές και κατέκτησαν τις αγορές της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ