Η πριγκίπισσα Aiko της Ιαπωνίας έγινε 20: Με λευκό φόρεμα & διαμαντένια τιάρα η μοναχοκόρη του Αυτοκράτορα (φωτό & βίντεο)

Την Κυριακή έγινε στο παλάτι τελετή για την ενηλικίωσή της

Τα γενέθλιά της είχε την περασμένη Τετάρτη η πριγκίπισσα Aiko της Ιαπωνίας με την επίσημη τελετή να γίνεται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Η μοναχοκόρη του αυτοκράτορα Naruhito και της αυτοκράτειρας Masako έκλεισε τα 20 της χρόνια και όπως αναφέρει το parismatch.com δεν γιόρτασε την ημέρα των γενεθλίων της αλλά λίγο αργότερα για να να μην διαταραχθούν τα μαθήματα της νεαρής η οποία είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Gakushuin του Τόκιο, σπουδάζοντας ιαπωνική γλώσσα και λογοτεχνία.

Η πριγκίπισσα λοιπόν γιόρτασε την Κυριακή την ενηλικίωσή της στο Αυτοκρατορικό Παλάτι στο κέντρο του Τόκιο, με την ίδια να φορά μια διαμαντένια τιάρα και ένα μακρύ λευκό φόρεμα.

Να σημειωθεί ότι αν και είναι η μοναχοκόρη του Αυτοκρατορικού ζεύγους η Aiko δεν έχει δικαιώματα στον θρόνο, καθώς αυτός προορίζεται για τους άνδρες

Όπως αναφέρει το Reuters η κόρη του Αυτοκράτορα χαμογέλασε και υποκλήθηκε στον Τύπο, ενώ σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το Imperial Household Agency για τα γενέθλιά της η ίδια είπε ότι θέλει να γίνει μια ενήλικας που βοηθά τους άλλους.

«Είμαι βαθιά ευγνώμων σε όλους όσους συμμετείχαν στο ταξίδι μου μέχρι σήμερα», είπε η Aiko. Ακόμα αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας ότι είναι αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πεθάνει λόγω του COVID-19 και εξέφρασε την ελπίδα ότι «μια ειρηνική και ζωντανή ζωή» θα έρθει σε όλους όσο το δυνατόν συντομότερα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by pop tas (@pop_t_a_s)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @the_royals_of_today

 

Η πριγκίπισσα έλαβε επίσης το Grand Cordon του Τάγματος του Πολύτιμου Στέμματος, ενώ να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία είναι κανείς νόμιμα ενήλικας από την ηλικία των 20 ετών. 

Ο διάδοχος του θρόνου Akishino, η διάδοχος πριγκίπισσα Kiko, η πριγκίπισσα Kako, ο πρίγκιπας Hitachi και άλλα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας επισκέφτηκαν το Αυτοκρατορικό Παλάτιγια τα γενέθλια της πριγκίπισσας Aiko. 

Κατά παράδοση στην Ιαπωνία, όταν οι πριγκίπισσες γίνονται 20 ετών, λαμβάνουν μια νέα τιάρα. Ωστόσο η πριγκίπισσα Aiko δανείστηκε την τιάρα της θείας της, πρώην πριγκίπισσα Sayako, η οποία έφυγε από την αυτοκρατορική οικογένεια όταν παντρεύτηκε τον Νοέμβριο του 2005. 

Η απόφαση να μην πάρει νέα τιάρα η πριγκίπισσα ήταν σύμφωνα με το Blog Royal Monarchies Now οι εξελίξεις με την πανδημία η οποία συνεχίζει να καλπάζει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ