Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυθεντική συνταγή για εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή

φήστε τα σοκολατένια τρουφάκια να λιώσουν στο στόμα και μαγέψτε τον ουρανίσκο σας

Υλικά Συνταγής

  • 1 πρέζα ανθό αλατιού

  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 450 γρ. σοκολάτα καλής ποιότητας (60-70% περιεκτικότητα σε κακάο-ψιλοκομμένη)
  • 50 ml μπράντι ή κονιάκ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • Κακάο για την επικάλυψη

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

Εκτέλεση

Εύκολα τρουφάκια

Για τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με κακάο, χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά προετοιμασία. Αυτά τα τέλεια τρουφάκια θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να παραμιλούν. Δοκιμάστε αυτή τη καταπληκτική συνταγή με τρούφα σοκολάτας και θα με θυμηθείτε!

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ για τις τρούφες σοκολάτας.
  • Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
  • Περιχύνουμε  αμέσως την κομματιασμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον ανθό αλατιού και το μπράντι.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1 λεπτό.
  • Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα από το κέντρο κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα για τις τρούφες σοκολάτας σε γυάλινο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μερικές ώρες ή για μία νύχτα.
  • Το μείγμα πρέπει να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
  • Με ένα κουτάλι μικρό ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε κομμάτια μείγματος και τα κάνουμε μπαλάκια.
  • Κυλάμε τα σοκολατένια μπαλάκια πάνω σε κοσκινισμένο κακάο και τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο.
  • Οι τρούφες σοκολάτας διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
  • Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Ένα ακόμα μυστικό για τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας

  • Ετοιμάστε πολλές, συσκευάστε τες σε όμορφα κουτιά και προσφέρετέ τες σαν δώρα σε γιορτινά καλέσματα!

  • Πάντα όταν έχετε τραπέζι στο σπίτι, να προσφέρετε στο τέλος του γεύματος τρούφες σοκολάτας.
  • Όλοι τρελαίνονται για αυτή τη γεύση.

Τι είναι οι αληθινές τρούφες σοκολάτας;

  • Οι αυθεντικές τρούφες σοκολάτας είναι μια εύκολη συνταγή με απλά και λίγα υλικά καλής ποιότητας, όπως σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και βούτυρο που τους δίνουν την πλούσια γεύση τους.

  • Το λίγο βούτυρο στη Γκανάζ δίνει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή στις τρούφες.
  • Γιατί στην ουσία οι αληθινές τρούφες σοκολάτας είναι μια πλούσια Γκανάζ που λιώνει βελούδινα στο στόμα και μετατρέπεται σε πλούσια πυκνή λιωμένη σοκολάτα.
  • Οι αυθεντικές τρούφες σοκολάτας αποτελούνται από καλής ποιότητας σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και λίγο βούτυρο.
  • Μπορείτε όμως να προσθέσετε κονιάκ, ρούμι ή ποιο λικέρ αγαπάτε (πχ. λικέρ κρέμα, λικέρ καφέ, λικέρ πορτοκάλι) για να τις αρωματίσετε.
  • Συνήθως αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για αρκετές ώρες στο ψυγείο και να σταθεροποιηθεί ώστε να τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
  • Το σχήμα της τρούφας είναι υποκειμενικό. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει τρούφες σοκολάτας σε ό,τι σχήμα θέλει.
  • Με ένα κουταλάκι του γλυκού και λίγο πλάσιμο στο χέρι, έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σαν να κόβεις τρούφες με το κλασικό εργαλείο παριζιέν.
  • Ενώ με ένα μικρό σκουπ παγωτού κόβεις μεγάλες τρούφες.

βελούδινες τρούφες σοκολάτας συνταγη αργυρω

  • Επίσης, μπορείς να απλώσεις το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφού το παγώσεις και σφίξει, με ένα μαχαίρι κόβεις τετράγωνες ή τρίγωνες ή μακρόστενες τρούφες σοκολάτας.
  • Μέτα τις ρολάρεις στην επικάλυψη που επιθυμείς.
  • Συνήθως κακάο ή ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, αλεσμένους ξηρούς καρπούς κλπ.
  • Τα τέλεια τρουφάκια διατηρούνται για πολλές ημέρες σκεπασμένα στο ψυγείο.
  • Αφήστε τη τρούφα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
  • Η απόλαυση είναι διπλή.

 

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ