Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιάννης Λουκάκος: Μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα των Χριστουγέννων - Γιορτινή πουτίγκα με σοκολάτα & ρούμι

Βγάλτε την στο γιορτινό τραπέζι και θα γίνει χαμός... 

ΥΛΙΚΑ

Για την πουτίγκα

  • 350 γρ. τσουρέκι, σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 200 γρ. ρούμι μαύρο
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή, σε σταγόνες
  • 60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. γάλα
  • 5 γρ. βανίλια φυσική
  • 80 γρ. ζάχαρη

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

  • πουτίγκα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη άχνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΡΟΥΜΙ
  • ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πουτίγκα

  • Μουλιάζουμε τις σταφίδες με το ρούμι, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το τσουρέκι, τα δύο είδη σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε σ' ένα πυρίμαχο σκεύος το μείγμα του τσουρεκιού.
  • Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μείγμα του τσουρεκιού, προσέχοντας να μείνουν κάποιες άκρες από το τσουρέκι εκτός κρέμας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, μέχρι να πήξει η κρέμα και το γλυκό να πάρει έντονο, χρυσαφένιο χρώμα.

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

  • Πασπαλίζουμε την πουτίγκα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ