Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ενηλικιώθηκε η Πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας - Διάδοχος του θρόνου & κόρη της Βασίλισσας Μάξιμα (φωτό)

Mοιάζει πολύ στην μαμά της... 

18 χρονών έγινε η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, η Catharina-Amalia, μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Willem-Alexander και της βασίλισσας Maxima.

Πριν από αρκετό καιρό, είχε προκληθεί σάλος, όταν περιοδικό αποκάλεσε την πριγκίπισσα plus size, παρουσιάζοντας φωτογραφίες από την πιο πρόσφατη φωτογράφιση της διαδόχου του θρόνου με την οικογένειά της.

 

 

Το δημοσίευμα προκάλεσε αντιδράσεις, με το περιοδικό να απαντά πως στόχος του ήταν να εμπνεύσει νέους ανθρώπους ώστε να έχουν αυτοπεποίθηση για το σώμα τους και όχι να θίξει την έφηβη πριγκίπισσα.

Η Αικατερίνη Αμαλία είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Γουλιέλμου Αλέξανδρου και της βασίλισσας Μάξιμα. Έγινε κληρονόμος όταν ο πατέρας της ανέβηκε στο θρόνο στις 30 Απριλίου 2013, μετά από την παραίτηση της γιαγιάς της βασίλισσας Βεατρίκης.

 

Οναμάσθηκε Αικατερίνη από την ελληνική λέξη που σημαίνει "καθαρός"Αμαλία από τον γερμανικό όνομα Αμέλια που σημαίνει "προσπάθεια στον αγώνα", Βεατρίκη από την γιαγιά της βασίλισσα Βεατρίκη, Κάρμεν από την γιαγιά της Μαρία ντελ Κάρμεν Σερρούτι Καρρικάρ και Βικτώρια από την νονά της Διάδοχο Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας.

Η Αικατερίνη Αμαλία έχει δυο μικρότερες αδελφές την Πριγκίπισσα Αλεξία και την Πριγκίπισσα Αριάδνη, ενώ τον Ιούνιο του 2010 ήταν μια από τις παράνυφους στον γάμο της νονάς της Διαδόχου Πριγκίπισσας Βικτώρια της Σουηδίας με τον Δανιήλ Βέστλινγκ στο Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης.

Μάλιστα λίγους μήνες πριν η royal πήρε μία απόφαση, για την οποία το όνομά της θα γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη γαλαζοαίματη στη χώρα που αρνήθηκε τον μισθό της. Αποφάσισε να μη δεχθεί το ετήσιο εισόδημά της, το οποίο θα λάμβανε μόλις θα έκλεινε τα 18, δηλαδή από σήμερα.

Πρόκειται για το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας που απορρίπτει το δικαίωμά του προς το επίδομα που παρέχει το κράτος και σίγουρα είναι ένα γεγονός που αξίζει να γραφεί στα βιβλία ιστορίας. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ