Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Διατηρήστε το σπίτι ζεστό χωρίς να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρισμό

Aκολουθήστε όλα τα tips... 

Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος τους χειμερινούς μήνες εκτοξεύονται και αυτό επειδή το κρύο πολλές φορές δεν αντέχεται και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να ανάβουμε τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ και όχι να φοράμε κάποιο ρούχο παραπάνω.

Αν θέλετε να έχετε ζεστό σπίτι και να μην πληρώνετε τεράστιους λογαριασμούς τότε υπάρχουν κάποια τιπς που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να βελτιώσετε δραματικά τη θερμοκρασία του σπιτιού σας.

Σφραγίστε καλά τα παράθυρα του σπιτιού Μεγάλη ποσότητα κρύου μπαίνει στο σπίτι από τις χαραμάδες που υπάρχουν γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες. Κλείστε τις χαραμάδες για να ανέβει η θερμοκρασία του σπιτιού σας.

Σφραγίστε καλά τα παράθυρα για να μην μπαίνει κρύο από τις χαραμάδες.

Σφραγίστε καλά τα παράθυρα για να μην μπαίνει κρύο από τις χαραμάδες.

Ανοίξτε τις κουρτίνες όταν έχει ήλιο Στην Ελλάδα που ο ήλιος είναι μπόλικος πολλές μέρες του χρονου, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε αυτό το γεγονός. Ανοίξτε τις κουρτίνες κάθε φορά που έχει ήλιο και κλείστε τις όσο ο ήλιος δύει. Καλό θα ήταν να έχετε βαριές κουρτίνες ώστε να μην διαπερνάει εύκολα το κρύο μέσα από αυτές.

Βάλτε χαλιά Χαλιά, πατάκια, φλοκάτες, ριχτάρια στους καναπέδες, γούνινα σκεπάσματα στα κρεβάτια βοηθάνε στο να παραμένει το σπίτι σας πιο ζεστό και να δείχνει πιο cozy. Έτσι το κρύο από τα πλακάκια στο πάτωμα δεν διαπερνάει το χαλί σας και το σπίτι παραμένει πιο ζεστό.

Αφήστε τον φούρνο ανοιχτό μετά το μαγείρεμα Εκμεταλλευτείτε τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον φούρνο σας προς όφελός σας. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, ανοίξτε τον φούρνο για να βγει όλη η ζέστη στην κουζίνα σας.

Αφήστε τον φούρνο ανοιχτό μετά το μαγείρεμα για να βγει όλη η ζέστη προς τα έξω.

Αφήστε τον φούρνο ανοιχτό μετά το μαγείρεμα για να βγει όλη η ζέστη προς τα έξω.

Κάντε μπάνιο με ανοιχτή την πόρτα Οι υδρατμοί που βγαίνουν από το μπάνιο πάνε σε όλο το σπίτι ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του σπιτιού.

Καλύψτε το τζάκι Από το τζάκι πολλές φορές μπαίνει αρκετό κρύο ειδικά αν η καμινάδα σας είναι ανοιχτή. Αγοράστε ένα προστατευτικό για το τζάκι ώστε να το κλείνετε κάθε φορά που δεν το χρησιμοποιείτε.

Ντυθείτε καλά. Τα πόδια σας ειδικά, πρέπει να είναι πάντα ντυμένα με ζεστές κάλτσες καθώς όλος ο κόσμος κρυώνει πρώτα στα πόδια.

Ντυθείτε καλά. Τα πόδια σας ειδικά, πρέπει να είναι πάντα ντυμένα με ζεστές κάλτσες καθώς όλος ο κόσμος κρυώνει πρώτα στα πόδια.

Προσθέστε μόνωση Τα καινούρια σπίτια είναι καλύτερα μονωμένα συγκριτικά με τα παλαιότερα. Αν το σπίτι σας είναι παλιό και πολύ κρύο σκεφτείτε να προσθέσετε μόνωση ώστε να είναι πιο ζεστό. Μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψετε αρκετά χρήματα για τη μόνωση αλλά θα γλυτώσετε χρήματα από τους λογαριασμούς ρεύματος αναφέρει το spirossoulis.

Βάλτε ζεστά μπουκάλια στα πόδια σας στο κρεβάτι Βάλτε ειδικά ζεστά μπουκάλια στα πόδια σας στο κρεβάτι ή θερμοφόρες. Προσέξτε όμως γιατί αυτή με αυτή τη μέθοδο και αν η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ υψηλή, μπορεί αν πάθετε έγκαυμα μέσα στον ύπνο σας.

Βάλτε θερμοφόρες με χλιαρό νερό στα πόδια σας.

Βάλτε θερμοφόρες με χλιαρό νερό στα πόδια σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ