O Σπύρος Σούλης μας έχει τις καλύτερες συμβουλές - Βαρετό υπνοδωμάτιο; Ανανεώστε το οικονομικά με αυτούς τους τρόπους

Ακολουθήστε κατά γράμμα τα tips...

Τι είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε το υπνοδωμάτιό σας; Σκέφτεστε πως είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να δραπετεύσετε και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα ή ένα ακατάστατο δωμάτιο του σπιτιού, γεμάτο ρούχα και βαρετή επίπλωση;

Από όλα τα δωμάτια του σπιτιού, συνήθως το υπνοδωμάτιο είναι αυτό που του δίνουμε τη λιγότερη προσοχή, καθώς οι καλεσμένοι μας σπανίως το επισκέπτονται και όταν εμείς περνάμε χρόνο σε αυτό συνήθως κοιμόμαστε.

Ωστόσο, αν αντί να παραμελείτε το υπνοδωμάτιό σας το έχετε καθαρό, οργανωμένο, γεμάτο με τα πράγματα που αγαπάτε και όμορφο, οι πιθανότητες είναι πως αφενός θα περνάτε περισσότερο χρόνο σε αυτό και αφετέρου θα ξεκουράζεστε πολύ καλύτερα.

Σας δίνουμε, λοιπόν, μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιό σας οικονομικά και δημιουργικά, ώστε να το κάνετε πιο φιλόξενο και να απολαμβάνετε περισσότερο τον χρόνο σας σε αυτό.

Δώστε έναν νέο χαρακτήρα στους τοίχους Αν θέλετε μια ολοκληρωτική αλλαγή στο υπνοδωμάτιό σας, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε αλλάζοντας χρώμα σε έναν ή σε όλους τους τοίχους. Σκεφτείτε ποιο χρώμα σας αρέσει και πώς σας κάνει να νιώθετε. Ένα τολμηρό χρώμα σε έναν τοίχο θα ανανεώσει τον χώρο και θα κάνει έντονη την παρουσία του αρκετά οικονομικά, καθώς ένας τοίχος αρκεί. Αν από την άλλη θέλετε να κάνετε μια πιο ασφαλή επιλογή και να επιλέξετε ουδέτερες αποχρώσεις για τους τοίχους του σπιτιού σας τότε μπορείτε να το κάνετε πιο εντυπωσιακό επενδύοντας σε μερικά έντονα διακοσμητικά. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταπετσαρίες – η επιλογή για σχέδια είναι πολύ μεγάλη!

thehomeissue_bedroom01

Η επιλογή του χρώματος του υπνοδωματίου σας είναι μια πολύ σημαντική απόφαση.

Βάλτε πίνακες Αλήθεια, υπάρχουν καθόλου πίνακες στο υπνοδωμάτιό σας; Αν όχι, καιρός να αποκτήσετε. Μερικές πινελιές με έργα τέχνης που σας αρέσουν και έχουν σημασία για εσάς, θα αλλάξουν πολύ την ατμόσφαιρα του χώρου. Σήμερα, είναι πολύ εύκολο να αγοράσετε έτοιμους πίνακες σε μικρό κόστος ή να βρείτε τα έργα και να τα τοποθετήσετε οι ίδιοι σε κάδρα. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε online ιδιαίτερα οικονομικά από ανεξάρτητους καλλιτέχνες. 

 

thehomeissue_bedroom02

Ομορφύνετε το υπνοδωμάτιό σας με μερικούς όμορφους πίνακες.

Υιοθετήστε το DIY με τα έπιπλά σας Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να ανανεώσετε την επίπλωση του υπνοδωματίου σας. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας έπιπλα ή να ανανεώσετε τα παλιά με βαφή ή ακόμα και ταπετσαρίες.

thehomeissue_bedroom03

Ένα κρεβάτι από παλέτες είναι μια όμορφη επιλογή για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό.

Χρησιμοποιήστε χαλάκια για αλλαγή στο πάτωμα Τα χαλάκια θα κάνουν το υπνοδωμάτιο πιο ζεστό και φιλόξενο και κατ’ επέκταση πιο ξεκούραστο και χαλαρωτικό. Τα πιο ανοιχτά χρώματα θα σας δώσουν την αίσθηση της ηρεμίας και τα μεγαλύτερα μεγέθη θα σας βοηθήσουν να οριοθετήσετε τον χώρο. Τι καλύτερο από το να ξυπνάτε το πρωί και να προσγειώνετε τα πόδια σας σε ένα ζεστό χαλί;

thehomeissue_bedroom04

Ένα ζεστό και χουχουλιάρικο χαλάκι σαν αυτό της φωτογραφίας δεξιά και αριστερά του κρεβατιού μπορεί να ομορφύνει το υπνοδωμάτιο και να του δώσει χαρακτήρα αναφέρει το Spirossoulis.

Αλλάξτε το κεφαλάρι του κρεβατιού Ένα όμορφο κεφαλάρι μπορεί να μετατρέψει ένα πολύ βαρετό υπνοδωμάτιο σε κάτι ιδιαίτερο. Ένα καθόλου ελκυστικό υπνοδωμάτιο με ουδέτερα χρώματα μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφωθεί με ένα υπέροχο και αριστοκρατικό κεφαλάρι.

thehomeissue_kefalari

Η αλλαγή του κεφαλαριού μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά.

Πειραματιστείτε με τον φωτισμό Ο φωτισμός μπορεί να αλλάξει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου σας. Μπορείτε να βρείτε οικονομικά φωτιστικά κρεβατοκάμαρας επιτραπέζια, επίτοιχα, επιδαπέδια, οροφής ή ακόμα και προβολάκια. Ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, για παράδειγμα, εκτός του ότι θα σας παρέχει φωτισμό για να διαβάζετε και να ηρεμείτε, θα αποτελέσει και ένα ολοκαίνουργιο διακοσμητικό στοιχείο που θα σας ανανεώσει!

thehomeissue_bedroom05

Ένα όμορφο φωτιστικό μπορεί όντως να αλλάξει την βαρετή όψη του υπνοδωματίου σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ