Ο Θάνος Ασκητής για όλα ξανά: «Η μοναξιά είναι αργός θάνατος, όποιος ζει μόνος του έχει καταδικαστεί» (βίντεο)

Τι είναι η συναισθηματική εγγύτητα & πως επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών

Ο Θάνος Ασκητής μίλησε στις 30 Νοεμβρίου στο  Studio 4", με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το πόσο η συναισθηματική εγγύτητα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.

«75% των ζευγαριών στα 10-15 χρόνια γάμου έχουν απιστήσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

«Το συναίσθημα είναι επικοινωνία, η εγγύτητα είναι πόσο κοντά είσαι με τον άλλον και σωματικά και ψυχικά και λεκτικά ή εξωλεκτικά - αυτό που θέλει να εκπέμψει κανείς στον σύντροφό του» τον ακούμε να λέει ένω συμπληρώνει ότι το σεξ και η σεξουαλικότητα δεν είναι το ίδιο.

«Η σεξουαλικότητα θέλει εγγύτητα, εξικαίωση και θέλει και οίστρο, δηλαδή χημεία, ενδορφίνες (..) η εποχή που ζούμε σεξουαλικά πέφτει» προσθέτει όπως θα δείτε αναλυτικά και στο βίντεο που ακολουθεί. Τι είναι λοιπόν η συναισθηματική εγγύτητα και πώς επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών;

Δείτε όλα όσα είπε στην ΕΡΤ ο Θάνος Ασκητής

 

«Η απομυθοποίηση του σεξ είναι να μην σου προκαλεί ο άλλος έλξη» θα πει ακόμα λέγοντας ότι στους γάμους συχνά δεν υπάρχει έλξη μετά από κάποιο σημείο καθώς αρχίζουν να μην προσέχουν τον εαυτό τους (...) Η συναισθηματική εγγύτητα σημαίνει ότι δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε σαν ζευγάρι» λέει ακόμα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ