Οι νέες ταινίες: Aπο Σπίλμπεργκ με Ντι Κάπριο & Μέριλ Στριπ μέχρι ελληνικό Bachelor στη Μάνη με Τσιμιτσέλη

Ταινίες Πρώτης Προβολής: "West Side Story" απ’ τον Σπίλμπεργκ...

Πλησιάζοντας στις γιορτές των Χριστουγέννων αρχίζουν να μπαίνουν στο “ παιχνίδι” και τα κινηματογραφικά μεγαθήρια της χρονιάς όπως η τελευταία ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το ριμέικ του θρυλικού μιούζικαλ “ West Side Story”, που κυριαρχεί ανάμεσα στις επτά νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα απόψε.

Επίσης, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν και τα φιλμ “ Μην Κοιτάτε Πάνω”, με ένα καστ αστέρων, “ Η Ζωή Συνεχίζεται”, με τον Χοακίν Φίνιξ, αλλά και το εγχώριο διαμαντάκι “ Ντάνιελ ‘16” του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

West Side Story. Μιούζικαλ, αμερικανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ, με τους Άνσελ Έγκορτ, Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Κόρι Στολ, Μπράιαν ντ' Άρσι Τζέιμς, Ρίτα Μορένο κ.ά.

Εξήντα χρόνια μετά το θρυλικό μιούζικαλ των Ρόμπερτ Γουάιζ, Τζερόμ Ρόμπινς, Άρθουρ Λόρεντς, Στίβεν Σοντχάιμ και φυσικά τη μουσική του Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, το επαναφέρει στη μεγάλη οθόνη, κάνοντας πράξη ένα παιδικό, νεανικό, όνειρό του.

Ο δημιουργός των “ Στενών Επαφών Τρίτου Τύπου”, “ Ε.Τ. ο Εξωγήινος” και πολλών άλλων επιτυχιών, είναι ένας από τους ελάχιστους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μπορούν να κάνουν σχεδόν ό,τι θέλουν. Και είναι φανερό ότι εδώ και κάποια χρόνια κάποιες φορές κάνει ταινίες που επιθυμεί ο ίδιος ή έχει ως νεανικό απωθημένο, άλλες για το Όσκαρ και τις περισσότερες φορές για τα χρήματα.

Επαναφέροντας το “ West Side Story” το 2021 ως νεανικό απωθημένο, χτυπά και πάλι την πόρτα της Ακαδημίας, για ακόμη ένα Όσκαρ και μάλλον έχει προεξοφλήσει καλές εισπράξεις στα ταμεία.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Στη Νέα Υόρκη του 1957 εξελίσσεται μια ακόμη φορά η ιστορία “ Ρωμαίου και Ιουλιέτας”, καθώς οι αντίπαλες συμμορίες των Τζετς και των Σαρκς μπαίνουν ανάμεσα στον έρωτα ενός νεαρού και της αδερφής του εχθρού του. Όσο η βία μεταξύ των αντίπαλων νεανικών συμμοριών αυξάνεται, τόσο φουντώνει η αγάπη του ζευγαριού, παρά το γεγονός πως εξαιτίας των συγκρούσεων απειλείται η ίδια η γειτονιά όπου ζουν.

Μην Κοιτάτε Πάνω (Don't Look Up). Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέι, με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Τιμοτέ Σαλαμέ, Αριάνα Γκράντε, Κέιτ Μπλάνσετ, Ρομπ Μόργκαν, Τζόνα Χιλ, Τζίνα Γκέρσον, Μέριλ Στριπ κ.ά.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Δύο αστρονόμοι καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη.

Η Ζωή Συνεχίζεται (C'mon C'mon). Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Μάικ Μιλς, με τους Χοακίν Φίνιξ, Γκάμπι Χόφμαν, Γούντι Νόρμαν, Σκουτ ΜακΝέρι κ.ά.

Η επανεμφάνιση του Μάικ Μιλς, ενός διανοούμενου του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, πέντε χρόνια μετά τις ”Ανεξάρτητες Γυναίκες”, επαναφέρει στη μνήμη τον ακμαίο κινηματογράφο του Γούντι Άλεν, έχοντας ως καίριο συμπαραστάτη το πιο καυτό όνομα της εποχής, τον οσκαρικό πλέον, Χοακίν Φίνιξ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Την ώρα που η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση, ένας εργένης ραδιοφωνικός παραγωγός και ο 9χρονος ανιψιός του θα αποκτήσουν μια τρυφερή σχέση, καθώς ξεκινούν ένα οδοιπορικό που περνά από το Λος Άντζελες, στο Ντιτρόιτ, τη Νέα Ορλεάνη και τη Νέα Υόρκη.

Ντάνιελ ’16 (Daniel '16). Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, με τους Νίκολας Κίσκερ, Αλέξανδρο Λιακόπουλο Μπούχχολτς, Φιλοπατίρ Αντέλ Μογράς, Βασίλη Κουκαλάνι, Μαρλένε Καμίνσκι, Κωστή Καλλιβρετάκη κ.ά.

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, ένας κινηματογραφιστής με ιδιαίτερη ικανότητα στο ντοκιμαντέρ, με το οποίο έχει διακριθεί (“ Ο Μανάβης”), σε αυτή του τη δεύτερη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας ταινία, καταφέρνει να μας ξαφνιάσει και πάλι ευχάριστα με το ευρηματικό του και καλοδουλεμένο στις λεπτομέρειες, σενάριο, αλλά και να ανοίξει τον διάλογο για ένα υπαρκτό αν και μάλλον άγνωστο ζήτημα.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Ο Ντάνιελ, ένας Γερμανός έφηβος από το Αμβούργο, στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα. Η τελική του απόφαση θα ξαφνιάσει τους πάντες.

Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

Δικαίωση 3368. Με διαφορά λίγων εβδομάδων από το φιλμ μυθοπλασίας “ Καλάβρυτα 1943”, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, έρχεται το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ της Ισμήνης Σακελλαροπούλου, που βασίζεται σε μαρτυρίες και τις έρευνες ιστορικών, αποτελεί έναν φόρο τιμής στους νεκρούς των μαρτυρικών Καλαβρύτων και διαθέτει το μάχιμο πνεύμα “ για έναν κόσμο που δεν συνθηκολογεί και αγωνίζεται για δικαίωση”. Φιλμ με αρκετό ενδιαφέρον -ειδικά για όσους δεν γνωρίζουν την πραγματική ιστορία- αλλά που χάνει στις δραματοποιημένες σκηνές, ενώ επιπλέον έχει μία τηλεοπτική προσέγγιση. Αφηγητές της ταινίας οι Κώστας Αρζόγλου και Άννα Παπαγεωργίου.

Έλα Να Δεις (Come and See). Σοβιετικό αριστουργηματικό αντιπολεμικό δράμα που γύρισε ο Ρώσος σκηνοθέτης Έλεμ Κλίμοφ το 1985, κάνοντας το όνομά του γνωστό και στη Δύση, καθώς η ταινία του προτάθηκε και για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Μία συγκλονιστική ιστορία, βασισμένη στη μαρτυρία του συγγραφέα Άλεξ Αντάμοβιτς, που συνέγραψε το σενάριο με τον Κλίμοφ. Μια ταινία, που πέρα από την καλλιτεχνική της μεγάλη αξία, αποτελεί εμπειρία για τον θεατή, που θα έρθει αντιμέτωπος με τις ναζιστικές θηριωδίες, τη βαρβαρότητα του πολέμου, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Η ταινία (αποκαταστημένη κόπια) θα προβληθεί αποκλειστικά στο STUDIO, στο πλαίσιο του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ.

The Black Bachelor. Η εξέλιξη της φραντσάιζ κωμωδίας “ The Bachelor” δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω και τον κινηματογραφικό τρόμο. Η γνωστή παρέα, σε αυτό το τέταρτο κωμικό σίκουελ, ταξιδεύει στη Μάνη, με αφορμή ακόμη έναν γάμο, αλλά εκεί θα συναντήσει μία ιδιαίτερη περίεργη μανιάτικη οικογένεια, με απρόοπτη κατάληξη.

Με άλλα λόγια βάλτε την Οικογένεια Άνταμς μαζί με την ελληνική, τηλεοπτικής κοπής, φάρσα και βγάλτε συμπέρασμα.

Πάντως, ούτε οι χοντράδες, ούτε οι γκροτέσκο καταστάσεις και ερμηνείες θα λείψουν από μία ταινία που ακόμη και ο χαβαλές μοιάζει με καρικατούρα. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Λευτέρης Ελευθερίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, ενώ εμφανίζονται και οι Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Φιλίνη, Παντελής Καναράκης, και Κάτια Ταραμπάνκο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ