Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Σπερχειός - εκκενώσεις χωριών στη Λαμία - με βάρκες έσωσαν τους κατοίκους (φωτό & βίντεο)

Συγκλονίζουν οι εικόνες

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στη Φθιώτιδα και τη Λαμία, όπου ο Σπερχειός πλημμύρισε και έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια από το χωριό Κόμμα, λίγο έξω από τη Λαμία.

«Το ποτάμι δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού από τη δυτική Φθιώτιδα και πλημμύρισε. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια εκκενώνουμε το χωριό με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών. Είμαστε όλοι εδώ από τις 5:00΄ το πρωί. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές...», είπε νωρίτερα στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες στην κοινότητα Κόμμα Λαμίας, όπου τα ξημερώματα την ώρα που οι κάτοικοι κοιμόντουσαν το ποτάμι μπήκε μέσα στα σπίτια.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων και της Π.Ε. Φθιώτιδας μαζί με τους πυροσβέστες και την 7η ΕΜΑΚ δίνουν πραγματική μαζι από το πρωί για να σώσουν τους κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί και κυρίως τα ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα.

Η επιχείρηση διάσωσης γίνεται πόρτα πόρτα με βάρκες, γκρέϊντερ, τρακτέρ και όποιο άλλο μέσο μπορεί να προσεγγίσει τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Πολύ μεγάλα προβλήματα όμως έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στο Δήμο Μακρακώμης που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από τον Ιανό και πλέον θα περιμένει καταγραφή και των νέων πληγών του.

Αυτή τη στιγμή το Νεοχώρι στη ΔΕ Αγίου Γεωργίου είναι αποκλεισμένο από παντού με τεράστιες καταστροφές μέσα και έξω από το χωριό. Έχει υποχωρήσει ο μισός ο δρόμος από Μαυρίλο, ενώ και ότι έχει απομείνει κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αντέχει.

Το βουνό έξω από τη Μεγάλη Κάψη και προς Μερκάδα έχει κατεβεί όλο στο δρόμο αποκλείοντας τη μία πρόσβαση και περιορίζοντας τις μετακινήσεις μόνο από το δασικό χωριό!

 

 

Υποχωρούν τα νερά στους ποταμούς του νομού Τρικάλων - Μάχη στον ορεινό όγκο με τις καταπτώσεις βράχων

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πολλές καταπτώσεις βράχων που σημειώνονται στον ορεινό όγκο μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των νερών στους ποταμούς υποχωρεί, ενώ σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων δεν υπάρχει πλημμυρισμένος οικισμός. «Δώσαμε μάχη όλη τη νύχτα και πιστεύω πως τα καταφέραμε, σημειώνει ο κ. Μιχαλάκης, αναφερόμενος κυρίως στο γεγονός πως δεν πλημμύρισε ο Πηνειός ποταμός αν και συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες νερών.

Αποκλεισμένα πέντα χωριά στο Μεσολόγγι

 

30 οικογένειες είναι αποκλεισμένες, καθώς υπερχείλισε πάλι το ποτάμι και έφυγε ο δρόμος. Ένας από τους αποκλεισμένους μίλησε στην εκπομπή του Open και αποκάλυψε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να πάνε για αιμοκάθαρση.

Απεγκλωβισμός τριών ατόμων από ρέμα στα Λαγκαδίκια

Στον απεγκλωβισμό τριών νεαρών ατόμων, από ρέμα στην περιοχή Λαγκαδίκια στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες και η μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα νερά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν 10 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 οχήματα. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ